Banner 980x90

Dzimumu līdztiesības balvu saņem Circene, Riekstiņš un Rivža

Vakar pasniegta Dzimumu līdztiesības balva politiķiem Ingrīdai Circenei (JL), Mārim Riekstiņam (TP) un Baibai Rivžai (ZZS) par ieguldījumu sieviešu un vīriešu dzīves un darba apstākļu uzlabošanā un dzimumu līdztiesības veicināšanā, aģentūru LETA informēja Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkla (LSOST) valdes priekšsēdētāja Inete Ielīte.
Ceremonijā, kas notika Eiropas Savienības (ES) mājā, katrs laureāts saņēma stikla balvu, ko veidojusi jaunā māksliniece Bārbala Gulbe.

Balvas mērķis ir veicināt sabiedrības izpratni par dzimumu līdztiesības jautājumiem un novērtēt Saeimas deputātu un Ministru kabineta locekļu ieguldījumu dzimumu līdztiesības nodrošināšanā, īpašu uzmanību pievēršot ES Dzimumu līdztiesības politikas vērtībām. "Šogad Latvijas Sieviešu nevalstisko organizāciju sadarbības tīkls un žūrija visaugstāk novērtēja personisko iniciatīvu un praktiskus darba rezultātus," rezultātus pamato Ielīte.

Saeimas Cilvēktiesību un sabiedrisko lietu komisijas priekšsēdētājai Circenei balvu piešķīra par atbalstu rīcībpolitikas izmaiņām sievietes veselības jomā, pievēršot uzmanību saslimstībai ar onkoloģiskām slimībām, to agrīnai diagnostikai un profilaksei un pakalpojumu pieejamībai un dzimumu līdztiesības NVO iesaistīšanu aktīvā Saeimas darbā;

Bijušajam ārlietu ministram Riekstiņam balvu pasniedza par dzimumu līdztiesības principa integrēšana ārlietu rīcībpolitikā un praksē un atbalstu dzimumu līdztiesības NVO dalībai ANO darbā.
9.Saeimas deputāte Rivža balvu ieguva par lauku sieviešu iesaistīšanu ekonomiskās un sociālās aktivitātēs, mikrokredīta kustības atbalstu Latvijas laukos un sieviešu līdzdalības veicināšanu lēmumu pieņemšanas procesos.

Balvai nominēts bija labklājības ministrs Uldis Augulis (ZZS), Saeimas Sociālo un darba lietu komisijas priekšsēdētāja Aija Barča, kas ir ārpuspartiju frakciju deputāte, Bērnu tiesību apakškomisijas priekšsēdētājs Jānis Dukšinskis (TP), 9.Saeimas deputāti - Andrejs Klementjevs (SC), bijusī Saeimas deputāte Vineta Muižniece. Viņi saņēma atzinības rakstus un LSOST organizāciju uzslavas vārdus un ziedus.

Ceremoniju vadīja Dzimumu līdztiesības balvas 2010 žūrijas komisijas priekšsēdētājs Filips Rajevskis un LSOST valdes līdzpriekšsēdētāja Gunta Kelle.

Pasākumā piedalījās un dalībniekus uzrunāja iepriekšējie balvas laureāti - iekšlietu ministre Linda Mūrniece (JL), deputāte Žanete Vasaraudze (TP) un Skrundas novada domes priekšsēdētāja Nellija Kleinberga (Demokrāti.lv).

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)