Banner 980x90

Dzīvesveids un paradumi – ko pēc tiem var pateikt par cilvēku?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Mēs katrs esam individualitāte, mēs esam unikāli un neatkārtojami. Diemžēl daudziem ir bail atšķirties un ļoti gribas sekot "pelēkajai masai" un pielāgoties. Tikai noteiktā vecumā daļa cilvēku saprot – būt atšķirīgam ir forši!

Ko var pateikt par cilvēku pēc tā, kā viņš dzīvo, kā dara ikdienišķas lietas, pat pēc tā, kā iepērkas? Izrādās, ka ļoti daudz. Vajag tikai cilvēku pētīt un kaut nedaudz saprast psiholoģiju.

Cilvēki, kuri par sevi nerūpējas
Ir ļoti daudz tādu cilvēku, kam rūpes par sevi nešķiet īpaši svarīgas. Kolēģi, kas, šķiet, nemazgā drēbes pietiekoši bieži, līdzcilvēki, kas nevēlas apmeklēt frizētavu, jo "tāpat ir labi", un tamlīdzīgi. Ko vispār liecina rūpes par sevi?

Pārlieku lielas rūpes par savu izskatu ir kā vēlme izpatikt citiem, bieži vien arī sev pašam. Tā ir vēlme iederēties, iejukt pūlī un sekot līdzi visām tendencēm, lai būtu "kā citi". Toties pārlieka bezrūpība ne vienmēr nozīmē to, ka šim cilvēkam viss ir vienalga. Šādi cilvēki bieži vien vienkārši vēlas dabisku matu krāsu un garumu, dabiskus nagus, skropstas un uzacis. Protams, katram ir savi iemesli rūpēties vai nerūpēties par sevi, tomēr galvenajos vilcienos tie ir šādi.

Lietas, kas mājās ir katram
Dodoties ciemos, vienmēr redzam televizorus, veļas mašīnas, ledusskapjus… Cilvēki mēģina sevi nodrošināt ar pašu nepieciešamāko. Tomēr atšķiras tas, kā, piemēram, katrs iepērkas. Ir daļa tādu pircēju, kas velta veselu dienu, lai iepirktos – iepērkas klātienē, veikalā. Vai šie cilvēki ir vecmodīgi un neseko līdzi tehnoloģijām un tendencēm? Nebūt ne! Iespējams, ka šie cilvēki vēlas preces apskatīt un aptaustīt pirms iegādes, tāpat, iespējams, cilvēkam vienkārši gribas iziet sabiedrībā, apskatīties, kas notiek ārpus mājas sienām.

Tad ir otra grupa cilvēku, kuri labprātāk iepērkas internetā. Vienalga, vai vēlas iegādāties veļas mašīnas (piedāvājumu vari apskatīt šeit) vai pārtiku rītdienas vakariņām, viņiem ir zināmi portāli, kur to izdarīt ērti un lēti. Iepirkšanās internetā patiešām ir ērts veids, kā iegādāties ne tikai preces, bet arī pakalpojumus. Ja vēlaties iegādāties dažādas preces, neapmeklējot daudzus interneta veikalus, izvēlieties veikalu, kur viss svarīgākais apkopots vienuviet – 220.lv. Šeit iespējams iegādāties visu ikdienā nepieciešamo, sākot ar sieviešu smaržām līdz precēm mājdzīvniekiem. Vienkārši izvēlēties, ātri apmaksāt un saņemt ar piegādi līdz nama durvīm.

Vai tie, kuri dzīvo laukos, ir vienaldzīgāki?
Nē, tā patiesi nav. Jā, ne visiem ir dators vai televizors. Varbūt kādam nav kādas citas sadzīves tehnikas. Tomēr šie cilvēka velta daudz sava laika, lai strādātu, lai apgādātu sevi un ģimeni. Tiesa gan, tagad jau katrā lauku viensētā pieejams dators un internets. Tāpat arī piegāde, ja pērkat preces internetā, pieejama jebkurā vietā Latvijā. Piemēram, pērkot preces interneta veikalā 220.lv, jums iespējams izvēlēties sev ērtāko piegādes veidu.

Ko var pateikt par cilvēku pēc tā, kā viņš iepērkas?
Cilvēku iepirkšanās paradumi tiek pētīti un skaidroti jau daudzus gadus. Ar to parasti nodarbojas PR un mārketinga speciālisti, to pēta augstskolu studenti un profesori. Tiek darīts viss, lai cilvēkus kontrolētu un liktu tiem iegādāties vairāk un dārgākas preces. Cilvēki ir sākuši iepirkties salīdzinoši vienādi. Ja ieejam lielveikalā, tur visas preces ir izvietotas tā, lai nopērkam ko lieku. Pie kases, kur nākas stāvēt rindā, izvietotas preces bērniem, saldumi, lai mazos stimulētu pastiept rociņas tiem pretī.

 Cilvēks nav slikts vai nepareizs, ja, ieejot veikalā pēc maizes, iegādājas vēl septiņas preces – viņš vienkārši ir mārketinga upuris. Tas liek aizdomāties, vai iepirkšanās internetā patiešām nav labākais veids, kā ietaupīt savu naudu? Piemēram, ieejot interneta veikalā 220.lv, jūs jau zināt, ko vēlaties iegādāties un to atrodat. Jums apkārt nestāv citas preces, kas traucē un vilina. Jūs nopērkat to, kas vajadzīgs, un dodaties prom.

Ko par cilvēku pasaka dzīvesveids? Mūsdienās arvien mazāk. Drīz pienāks laiks, kad visi būs noslēgti un dzīvos virtuālās dzīves tā vietā, lai pavadītu laiku ar ģimenēm un draugiem. Pludmales vasarās nepaliks tukšākas, toties visi ķers sauli ar austiņām ausīs un viedierīci pie rokas. Cik cilvēku tagad ikdienā redzat lasām grāmatu – taustāmu, īstu grāmatu?

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)