Banner 980x90

"Eco Baltia vide" aicina Salaspils novada iedzīvotājus savlaicīgi noslēgt līgumus par atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu saņemšanu

Rīga, 17.jūl., LETA. Vides apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Eco Baltia vide" aicina Salaspils iedzīvotājus savlaicīgi noslēgt līgumus par atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu saņemšanu, lai nodrošinātu atkritumu izvēšanu pēc šā gada 30.septembra, aģentūru LETA informēja uzņēmumā.

Kā ziņots, "Eco Baltia vide" šā gada aprīļa beigās uzvarēja iepirkumā par atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumu nodrošināšanu Salaspils novadā. Iepirkumā tika saņemti arī atkritumu apsaimniekošanas uzņēmumu SIA "Clean R" un SIA "Pilsētvides serviss". Pašvaldība iepirkumā izvēlējusies saimnieciski visizdevīgāko piedāvājumu.

Līgums ar "Eco Baltia vide" noslēgts uz trim gadiem, līdz 2021.gadam. Līgumcena par pakalpojumu saņemšanu gadā ir 872 100 eiro. "Eco Baltia vide" atkritumu apsaimniekošanu Salaspilī veic kopš 2014.gada.

Ņemot vērā minēto, uzņēmums aicina Salaspils novada iedzīvotājus noslēgt līgumu par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu. Līgums ar "Eco Baltia vide" ir jānoslēdz līdz šā gada 1.septembrim, lai klientiem no 1.oktobra varētu izvest sadzīves atkritumus.

Atbilstoši Atkritumu apsaimniekošanas likuma 18.pantam jaunais līgums par atkritumu apsaimniekošanu jānoslēdz visām fiziskajām un juridiskajām personām, tostarp tām, kurām līdz šim bijis līgums par atkritumu apsaimniekošanu ar "Eco Baltia vide". Pašreiz spēkā esošie līgumi darbosies tikai līdz 30.septembrim. Pēc minētā datuma gan fiziskām, gan juridiskām personām, kuras līgumu nebūs noslēgušas, atkritumu izvešana netiks veikta, jo nebūs tiesiska pamata šādu pakalpojumu sniegt.

"Eco Baltia vide" direktors Jānis Aizbalts sacīja, ka uzņēmums līdz šim ir rūpējies, lai Salaspils iedzīvotāji saņemtu kvalitatīvus atkritumu apsaimniekošanas pakalpojumus, un arī turpmāk nodrošinās iedzīvotājiem un uzņēmumiem ērti pieejamu atkritumu šķirošanas infrastruktūra. "Aicinu visus klientus pārslēgt līgumus par sadzīves atkritumu apsaimniekošanu savlaicīgi, lai jau no 1.oktobra varam nodrošināt atkritumu izvešanu," norādīja Aizbalts.

"Eco Baltia vide" nodrošina vairākas līguma slēgšanas iespējas. Viens no tiem ir interneta vietnes "ecobaltiavide.lv" sadaļā "Klientiem" pieejamā opcija "Līguma noslēgšana", ko iespējams veikt autorizējoties ar internetbankas starpniecību. Patlaban pakalpojums pieejams "Swedbank", "SEB banka" un "Luminor" banku klientiem. Tāpat līgumu iespējams noslēgt klātienē Salaspils novada domē, Līvzemes ielā 8, Saulkalnes sociālajā centrā, Saulkalnes ielā 26-1, Acones sociālajā centrā "Acone-1", kā arī "Eco Baltia vide" Klientu apkalpošanas centrā, Getliņu ielā 5, Rumbulā, Stopiņu novadā.

Atkritumu izvešanas grafiki, kas no šā gada 1.oktobra, iespējams, mainīsies visiem klientiem par 2018.gadu, iedzīvotājiem tiks nosūtīti divas nedēļas pirms 1.oktobra. Savukārt avansa rēķini tiks izsūtīti pēc klientu pieprasījuma, norādot to slēdzot līgumu. Sadzīves atkritumu apsaimniekošanas tarifs no šā gada 1.oktobra būs 9,18 eiro par kubikmetru bez pievienotās vērtības nodokļa (PVN), savukārt, ieskaitot PVN, tas būs 11,11 eiro par kubikmetru.

Aģentūra LETA jau vēstīja, ka šā gada sākumā vairākos Latvijas atkritumu poligonos stājās spēkā paaugstinātie atkritumu apsaimniekošanas tarifi, kas saistīti ar DRN pieaugumu no 25 eiro uz 35 eiro. Tarifi aprēķināti atbilstoši pērn februārī Sabiedrisko pakalpojumu regulēšanas komisijas padomes pieņemtajai metodikai "Sadzīves atkritumu apglabāšanas pakalpojuma tarifa aprēķināšanas metodika" jaunajā redakcijā.

SIA "Eco Baltia vide" reģistrēta 1996.gadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 203 470 eiro, un tas pieder "Eco Baltia grupa". "Eco Baltia vide" apgrozījums 2017.gadā bija 12,221 miljons eiro, bet peļņa - 1,194 miljoni eiro, liecina "Firmas.lv" dati.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)