Banner 980x90

"ES māja" aicina uz grieķu valodas meistarklasi


2014.gada 21.janvāris.
Informāciju sagatavoja "ES māja".
ES māja ikvienu interesentu 27.janvārī plkst.16.00 aicina uz grieķu valodas meistarklasi, kuras laikā būs iespēja ne tikai iepazīt grieķu valodas pamatus, bet arī uzzināt vairāk par Grieķijas kultūru, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē ES māja.

Pasākums notiks ES mājā, Aspazijas bulvārī 28.

"Grieķu valodas meistarklase ir unikāla iespēja tuvāk iepazīt Grieķiju un tās kultūru caur valodas prizmu," norāda ES mājas zināšanu, sarunu un mākslas istabu vadītāja Juta Šteinerte. Pasākums tapis sadarbībā ar Grieķijas vēstniecību un Latvijas Universitāti. Grieķu valodas meistarklasi vadīs Latvijas Universitātes pasniedzējas profesore Ilze Rūmniece un lektore Brigita Kukjalko.

Pasākums tapis, atzīmējot Grieķijas prezidentūras sākumu Eiropas Savienības Padomē 2014.gada janvārī. Grieķija būs prezidējošā valsts līdz šā gada 30.jūnijam. Latvijas prezidentūra ES Padomē tiks uzsākta 2015.gada janvārī.

Par pasniedzējiem
Ilze Rūmniece ir mācījusies jaungrieķu valodu Maskavas valsts Lomonosova universitātē, deviņdesmitajos gados stažējusies Grieķijā Tesalonīkes Balkānstudiju institūta kursos un Tesalonīkes universitātes Filozofojas fakultātē, grieķu valodas kā svešvalodas mācīšanā - Groningenas universitātē (Nīderlande), grieķu kultūras jomā - Kipras Pedagoģiskā institūta starptautiskajā seminārā. Dibinājusi (90. gadu vidū) jaungrieķu valodas studijas akadēmiskā līmenī (klasiskās filoloģijas programmas ietvaros) Latvijā - Latvijas Universitātē, ilggadīga pasniedzēja kopā ar Sotiri Vanti un Brigitu Kukjalko. Dibinājusi arī Hellēnistikas centru, kura mērķis - pētīt un propagandēt Latvijā grieķu kultūras vērtības diahroniski - gan senās, gan mūslaiku. Centrs īpaši darbojas seminārā Jaungrieķu lasījumi, rosinot tulkojumus latviešu valodā (Dens Dimiņš, Iveta Skrastiņa), Starptautisko Zinātnisko konferenču cikla Hellēņu dimensija tradīcijas iedibinātāja Latvijā (LU).

Brigita Kukjalko jaungrieķu valodu ir mācījusies LU, zināšanas papildinājusi un nostiprinājusi vairākkārt apmeklējot grieķu valodas kursus Atēnu Universitātē Grieķijā (2002, 2011 un 2013). Kopš 2004.gada B.Kukjalko ir LU Hellēnistikas centra padomes locekle, veikto pētījumu līdzdalībniece un viena no starptautisko konferenču Hellēņu dimensija organizatoriem.

Tā kā vietu skaits ir ierobežots, aicinām interesentus pieteikties jau iepriekš, rakstot uz e-pasta adresi esmaja@esmaja.lv vai zvanot pa tālruni 67085445.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)