Banner 980x90

Festivāla "Bildes 2016" pirmajā koncertā uzstāsies "Bilžu" mūziķi un viņu bērni. 

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Sākot festivāla koncertu programmu, mūzikas un mākslas festivāls "Bildes 2016" klausītājiem piedāvās īpašus kopdarbību priekšnesumus, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē festivāla organizatori.

Priekšnesumos, pārstāvot "Bilžu" dalībnieku muzikālās ģimenes, uz vienas skatuves dziesmās, emocijās un profesionālajā pieredzē dalīsies dažādu paaudžu festivāla izpildītāji. Šā gada 2. oktobrī plkst. 18.00 mūzikas klubā "Kaļķu vārti" būs klausāms koncerts "Ielūdz Bilžu mūziķi un viņu bērni", informē "Bilžu birojs".

Atklājot festivālu, tiek turpināta pērn aizsāktā tradīcija – aicināt mūziķus kopā ar viņu bērniem piedalīties ģimeniskā koncertā. Šoreiz koncerta programmu veidos 15 ģimeņu priekšnesumi. 

"Mūziķu un viņu bērnu koncerts, manuprāt, ir viens no maigākajiem un reizē spēcīgākajiem festivālā, jo tajā uz skatuves apvienojas vienas ģimenes divu paaudžu spēks. Turklāt Orubu ģimenes priekšnesumā uz skatuves muzicēs trīs paaudžu pārstāvji – tētis Indris, dēls Artis un mazdēls Daniels Artūrs.

Koncerta gaisotni visvieglāk raksturot vienā vārdā – Mīlestība. Aicinu visus izmantot šo iespēju būt kopā ar mums šajā koncertā un izjust prieku no kopā būšanas un muzicēšanas!" pauž dziesminieks Arnis Miltiņš, kam pašam ir kupla un muzikāla ģimene, kura arī šogad kāps uz festivāla "Bildes" skatuves. 

"Šis koncerts ir labs iemesls, lai svētdienas noskaņā mūziķu ģimenes kopā saspēlētos. Ikdienā mums neiznāk kopā muzicēt, bet pēdējos gados saspēlējamies ģimenes saviesīgajos vakaros. Jo sevišķi mani pārsteidz, ka māsa Paula ģitāras pavadījumā dzied līdzi mammas dziesmām. Šīs dziesmas es neatceros, varbūt nekad neesmu pat dzirdējusi, bet Paula zina tās visas!" saka mūziķe un komponiste Sniedze Prauliņa. Viņa koncertā uzstāsies kopā ar māsu Paulu un vecākiem – komponistiem Silviju Silavu un Uģi Prauliņu. 
Arī grupas "Dzelzs vilks" līdera Jura Kaukuļa ģimenē muzicē visi – dēls Marts spēlē vijoli un ģitāru, meita Rūta flautu un sintezatoru, bet sieva Aija kokli un taustiņu instrumentus. Pašlaik viņa apgūst arī čella spēli.

"Kopā esam spēlējuši dažādos labdarības pasākumos un cita veida koncertos. Reizēm uzstājamies visa ģimene, reizēm tikai kopā ar puiku vai ar meitiņu – katru reizi kombinācija ir citāda. Bērni paši izlemj, vai viņi grib spēlēt vai ne. Skolas laikā kopā muzicēšana sanāk retāk. Bērni ir Siguldas pilsētas orķestru mūziķi un spēlēšanā vingrinās katru dienu. Pirms mūsu kopīgās uzstāšanās visvairāk laika nepieciešams, lai atlasītu repertuāru, jo mēs visi esam mūziķi ar savu viedokli. Tāpēc notiek balsošana. Arī festivāla "BILDES" koncerta dziesmu, kas iepriecinās klausītājus un arī mūs pašus, izvēlēsimies balsojot. Festivālā "BILDES" valdošā atmosfēra, tikšanās ar veciem draugiem, jauniem cilvēkiem un kopīgā spēlēšana dod pacilātības izjūtu!" stāsta Juris. 

Koncertā "Ielūdz Bilžu mūziķi un viņu bērni" uzstāsies arī Armands un Andrievs Alkšņi; Fārti un Riekstiņi; Igeta, Krišjānis Gaiķi un Marita, Kristaps Karpi; Aivars un Zane Gudrie; Nils Īle ar ģimeni; Andris un Valters Mucenieki; Ziemeļu ģimene; Guntars un Henrijs Mucenieki; Lauris un Egons Valteri; Ādamsoni un Ārijs Šķepasts; Daira Madara un Uldis Kākuļi u.c.

Koncertu vadīs dziedātāja Ieva Sutugova un dziesminieks Arnis Miltiņš.

Biļetes uz koncertiem var iegādāties "Biļešu paradīzes" kasēs un internetā "www.bilesuparadize.lv".

Festivāla ietvaros mūzikas klubā "Kaļķu vārti" izskanēs arī "Folkkoncerts" (5.oktobrī) un "Jauno dziesminieku koncerts" (6.oktobrī). Mūzikas namā "Daile" klausītājus priecēs "Bildēs" sevi pieteikušo un radošo personību kopprojektu koncerts" (10.oktobrī), "Blūza koncerts" (11.oktobrī). Savukārt Rīgas Kongresu namā notiks "Jauno grupu un Bilžu veterānu kopprojektu koncerts" (22.oktobrī), "Koncerts bērniem" (23.oktobrī), "Bilžu veterānu koncerts" (23.oktobrī). 

No 25.augusta līdz 20.oktobrim tirdzniecības centrā "Spice" apskatāma festivāla izstāde "Bilžu Puķu dārzs", kuru veido mūziķu, mākslinieku un radošu personību gleznotie, zīmētie un citās tehnikās atveidotie ziedi. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)