Banner 980x90

FK "Nikars" vārtsargs A. Bondars noskaņots cīnīties par uzvaru

Futbola kluba "Nikars" vārtsargs Aigars Bondars par noskaņojumu pirms spēlēm no 19. līdz 22.decembrim Rīgas Olimpiskā sporta centra hallē pilsētas informācijas portālam Riga24.lv teic: "Mūsu mērķis nemainīgi ir cīnīties par uzvaru katrā mačā un sasniegt maksimālo punktu skaitu turnīrā".

Seškārtējie Latvijas čempioni telpu futbolā FK "Nikars" turpina gatavošanās posmu jaunizveidotā starptautiskā Konstantīna Jerjomenko piemiņai veltītā turnīra A grupas otrā sabraukuma spēlēm, kas laika posmā no 19. līdz  22.decembrim risināsies Rīgas Olimpiskā sporta centra hallē, Grostonas ielā 6b. Pirmo sezonu FK "Nikars" pārstāv Latvijas telpu futbola izlases pamatvārtsargs Aigars Bondars, kurš pēc pāriešanas no "RABA" vienības piepildījis vienu no saviem mērķiem – spēlēt augsta līmeņa turnīros pret Eiropas labākajām komandām. 

Cik nozīmīgs šobrīd ir Tavā karjerā pašreizējais posms, pārstāvot FK "Nikars" krāsas?

Aigars Bondars: "Noteikti tādos turnīros kā Konstantīna Jerjomenko kausa izcīņa man un komandas biedriem šobrīd ir lieliska iespēja startēt augstākā līmeņa sacensībās. Ja agrāk "RABA" rindās Latvijas čempionātā man bija divas līdz piecas saspringtas spēles sezonā un finālsērijā, tad "Nikars" sastāvā tās jau ir ap 20 spēlēm sezonā. Tāpēc personīgi man spēlētāja karjerā tas ir liels solis uz priekšu."

Kā Tu novērtē pašreizējo konkurenci vārtsarga pozīcijā "Nikars" komandā, ņemot vērā, ka bez Tevis par pirmā vārtsarga vietu cīnās arī Horvātijas telpu futbola izlases pirmais numurs Ivo Jukičs?

Aigars Bondars: "Nevaru būt galvenā trenera vietā šobrīd un nevaru pateikt, kurš – es vai Ivo Jukičs – pašlaik ir pirmais vai otrais numurs "Nikars" komandā. Dotajā momentā treneris mūsu spēles uz pusēm. Protams, kopējo konkurenci sekmē fakts, ka mēs abi esam savu valstu izlašu vārtsargi, taču no otras puses tas arī, iespējams, liek trenerim abiem mums piešķirt vienmērīgu spēles laiku, lai tiktu nodrošināta spēļu prakse."

Tavuprāt, kāds ir FK "Nikars" kā komandas potenciāls ar esošo sastāva komplektāciju?

Aigars Bondars: "Domāju, ko šobrīd rādām, nav maksimālais rezultāts, uz ko komanda ir spējīga. Nepieciešams vairāk laika, lai jaunais galvenais treneris jaunā valstī un vidē iestrādātos un kaut ko sasniegtu ar šo komandu. Orlando Duarte ir augstas klases speciālists, tomēr arī viņam ir nepieciešams laiks, lai izveidotu sekmīgu komandas mehānismu."

Kādi ir galvenie secinājumi pēc K.Jerjomenko turnīra pirmā posma spēlēm Luganskā un cik liela loma ir sekmīgai vārtsargu spēlei?

Aigars Bondars: "Protams, pēc pirmā sabraukuma spēlēm un jebkurām citām mūsu spēlēm Latvijas čempionātā tiek detalizēti analizēts komandas parādītais sniegums tajās. Mūsu mērķis nemainīgi ir cīnīties par uzvaru katrā mačā un sasniegt maksimālo punktu skaitu, pie iespējas arī cīnīties par iekļūšanu nākamajā turnīra kārtā. Arī pēdējā Latvijas čempionāta spēle pret "RABA" (7:6) parādīja, ka pat pie neizšķirta rezultāta spēles noslēgumā "Nikars" cīnās līdz galam par uzvaru, par nepieciešamo rezultātu. Tas parāda komandas raksturu.

Protams, telpu futbolā īpaši izteikta ir vārtsarga loma laukumā un tā var daudz ko izšķirt. Vārtsarga veiksmīga snieguma gadījumā pretiniekam ir grūtāk iesist vārtus, bet komandas biedriem rodas pārliecība pār savu vārtu drošību un attiecīgi – sniegumu laukumā. Mums jāņem vērā, ka gaidāmajās cīņās pret mūsu pretiniekiem K.Jerjomenko kausa izcīņā būs jāspēlē disciplinēti no aizsardzības un vārtsarga loma automātiski palielinās."

Turnīra pirmā sabraukuma spēles parādīja, ka vāju komandu šajā grupā nav. Visas komandas ir vienāda līmeņa un katrā spēlē laukumā ritēja līdzvērtīga cīņa līdz pēdējām minūtēm, ko arī apliecina turnīra rezultāti. Līdzīga grupa un, neskatoties uz "Gazprom-YUGRA" vadību kopvērtējumā, uzskatu, ka pašlaik nav izteikta favorīta mūsu turnīrā un nākamajā kārtā var iekļūt jebkura komanda."

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)