Banner 980x90

Food Union produktu cenām veikalos jāsamazinās no 21.augusta

Saistībā ar Krievijas noteikto piena produktu eksporta embargo vadošais piena pārstrādes uzņēmums Food Union būtiski samazina cenas visiem uzņēmuma piena produktiem. Uzņēmums ir nosūtījis lūgumu mazumtirgotājiem proporcionāli atspoguļot šādu samazinājumu produktiem plauktos no 21.augusta.

Kā pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja uzņēmumā, pienam, kefīram cenas samazinās par 20%, sviestam par 30% un visai pārējai produkcijai par 10-15%.

"Mēs uzsākam vislatvijas zemnieku atbalstu programmu. Samazinot produkcijas cenas veikalu plauktos, ceram uz būtisku patēriņa pieaugumu, kas mums ļaus saglabāt un pat palielināt Latvijas zemnieku saražotā piena iepirkuma apjomus. Tas ir mūsu kā vadošā piena pārstrādātāja pienākums, savukārt zemniekiem un nozarei kopumā tas ir izdzīvošanas jautājums," skaidro AS Rīgas piena kombināts (Food Union grupa) valdes priekšsēdētājs Normunds Staņēvičs.

"Aicinām mazumtirgotājus uztvert šo soli ar sapratni un operatīvi reaģēt proporcionāli samazinot produktu cenas plauktos, lai ikviens Latvijas pircējs var ar savu maciņu parādīt atbalstu Latvijas piena nozarei," uzsver Normunds Staņēvičs.

Jau vairākkārtīgi ziņās ir izskanējusi informācija, ka Lietuvas piena iepircēji ir lauzuši līgumus par piena piegādēm no Latvijas. Tā rezultātā Latvijas zemnieki ir saskārušies ar Latvijā ražotā piena realizācijas grūtībām. Food Union izprot šīs problēmas aktualitāti un ir izveidojis programmu, lai palielinātu iepirktā piena daudzumu no Latvijas zemniekiem.

Food Union aicina mazumtirdzniecības ķēdes pārskatīt un palielināt kopējo vietējās piena produkcijas klāstu veikalu plauktos par samazinātām cenām kā arī atzīmēt tās ar īpašām zīmēm "izvēlies vietējo preci", lai patērētajam būtu ērtāk, vieglāk un pieejamāk savu izvēli izdarīt par labu kvalitatīvai Latvijas precei.

Food Union turpina meklēt jaunus eksporta tirgus un piemērot darbību jaunajai tirdzniecības situācijai. Food Union plašais kvalitatīvu un patērētāju iecienītu produktu klāsts ir pamats mūsu pārliecībai, ka uzņēmums veiksmīgi tiks galā ar šo nopietno tirgus izaicinājumu.

Food Union ir apvienotais AS Rīgas piena kombināts un AS Valmieras piens uzņēmuma nosaukums, kas atspoguļo jaunu darbības filozofiju un vērtības, kuru pamatā ir jaunrade, radoša pieeja produktu izstrādē, vēlme pastāvīgi meklēt jaunas idejas un izvirzīt ambiciozus plānus.

Food Union šobrīd kopumā ir vairāk nekā 800 darbinieki, uzņēmuma apgrozījums pārsniedz 100 miljonus eiro gadā. Food Union ražotnes iepērk pienu no vairāk nekā 400 Latvijas zemnieku saimniecībām un piena ražotājiem.

Pilseta24.lv jau vēstīja, ka Cenas tiks samazinātas "Food Union" ražotajiem piena produktu zīmoliem "Valmiera Piens", "Rasa", "Lakto", "Limbažu piens" un "Rasēns" un attieksies uz pienu, kefīru, krējumu, sviestu, biezpienu, jogurtiem, Lakto raudzētajiem produktiem, ka arī svaigajam sieram un citiem produktiem.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)