Banner 980x90

Galapagu bruņrupuči šogad nokritušies svarā

Galapagu bruņrupuči šogad nokritušies svarā, šodien bruņurupuču nešanas un svēršanas pasākumā konstatēja spēkavīri un zoodārza pārstāvji.
Čelsija no 87 kilogramiem nokritusies uz 85 kilogramiem. Viņu nomērot, atklājās, ka bruņurupuču meitene ir vienu metru gara un 1,10 metrus plata.

Savukārt Trīna no 101 kilograma nokritusies uz 92 kilogramiem. Viņa ir 1,12 metrus gara un 1,19 metrus plata.

Tika svērti arī paši spēkavīri un tika konstatēts, ka arī Raimonds Bergmanis ir nokrities svarā. Viņš no 137 kilogramiem 2014.gadā nokrities uz 133 kilogramiem.

Kā stāstīja zoodārza pārstāvis Ingmārs Līdaka (ZZS), bruņurupučiem tiek dota ne tik trekna pārtika, tāpēc šī novājēšana ir izskaidrojama ar pārtikas maiņu. Pēc viņa teiktā, bruņurupuču mērīšana esot daudz objektīvāka.

Spēkavīrs Raimonds Bergmanis (ZZS), stāstīja, ka viņu šajā pasākumā priecē tas, ka var izsaukt interesi cilvēkos par dzīvniekiem, kā arī radīt prieku. Viņš priecājās par to, ka klāt ir tik daudz bērnu. Bergmanis atzīmēja, ka Galapagu bruņurupuču suga ir apdraudēta, tāpēc pasākumā tiek veicināta šīs bruņurupuču sugas pamanāmība. Viņš arī cer, ka Rīgas zoodārzam pievienosies kādi "draugi", kuri varētu palīdzēt un uz zoodārzu atvest ziloņus.

"Viens no maniem sapņiem jau piepildījās - Rīgas zoodārzā ir sastopamas žirafes. Un vēl ceru, ka Rīgas zoodārzam pievienosies draugi, kuri palīdzētu atgriezties ziloņiem," sacīja Bergmanis.

Visiem spēkavīriem tika pasniegti atzinības raksti un doti tituli kā bruņurupuču draugiem un sargātājiem. Bergmanim tika pasniegts atzinības raksts kā lieldraugam par ilggadēju ieguldījumu Galapagu bruņurupuču labdarībā.

Pasākumu vēroja daudz mediju pārstāvju, zoodārza apmeklētāji, kā arī XI Latvijas Skolu jaunatnes dziesmu un deju svētku dalībnieki gan no Latvijas, gan ārvalstu latvieši.

Savvaļā Galapagu bruņrupuči sastopami Galapagu salās. No atsevišķas saliņas apdzīvojošajām 15 šo bruņrupuču pasugām piecas jau ir izzudušas. Tās galvenokārt izmedītas gaļas ieguvei. Šīs sugas bruņurupuču tēviņi sasniedz 225 kilogramus, bet rekords ir 270 kilogrami. Savukārt mātītes maksimāli var svērt no 100 līdz 150 kilogramiem. Galapagu bruņrupuču iespējamais mūža ilgums ir 150 un vēl vairāk gadu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)