Banner 980x90

Galvaspilsētā arvien biežāk pārkāpumus konstatē ar videonovērošanas kameru palīdzību

Rīga, 5.marts, LETA. Rīgas pašvaldības policija (RPP) arvien biežāk pārkāpumus konstatē ar videonovērošanas kameru palīdzību, liecina RPP apkopotā informācija.

RPP darbinieki veic sabiedriskās kārtības un drošības uzraudzību pilsētas publiskajās vietās ar 128 videonovērošanas kameru starpniecību.

Pagājuša gadā ar policijas kameru palīdzību konstatēti 1999 pārkāpumi, kas ir par 20% vairāk nekā gadu iepriekš. Pērn ar videonovērošanas kamerām konstatēti 189 kautiņi un cita veida konfliktsituācijas, tāpat 108 reizes konstatēta ubagošana, bet 69 reizes konstatēta dabisko vajadzību nokārtošana neatļautā vietā.

Pērn citām tiesībsargājošām iestādēm izsniegti 416 videoieraksti, kas ir par 206 ierakstiem vairāk nekā gadu iepriekš.

RPP priekšnieks Juris Lūkass šodien gada pārskata sanāksmē uzsvēra, ka videonovērošanas centrā šogad gaidāmas pārmaiņas, jo centrā kameru skaitu plānots papildināt ar 40 ierīcēm. Kameras plānots izvietot Bolderājā un Daugavgrīvā. Tas gan būs papildus slogs centram, tāpēc būs jādomā par papildus resursu iedalīšanu šīs funkcijas veikšanai.

Kopumā RPP redzeslokā pērn nonāca 16 430 personas. 9545 personas nokļuva policijas redzeslokā par administratīvo pārkāpumu izdarīšanu un uz aizdomu pamata par noziedzīgu nodarījumu izdarīšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)