Banner 980x90

Gerhards vērtēs jaunās Rīgas domes nolikuma izmaiņas; opozīcija pārliecināta par to atsaukšanu

Rīga, 27.marts, LETA. Vides aizsardzības un reģionālās attīstības ministrija (VARAM) vērtēs vakar vakarā pieņemtos jaunos Rīgas pašvaldības nolikuma grozījumus, kas limitē debašu laiku pašvaldības domes sēdē, kā arī pašas sēdes likumību, aģentūrai LETA apstiprināja ministra pārstāve Santa Vaļuma.

Kā vēstīts, opozīcijai pametot pirmdienas vakarā sasaukto Rīgas domes ārkārtas sēdi, ar valdošās koalīcijas balsīm atkal tika mainīts pašvaldības nolikums, atceļot ierobežojumus domes sēdēs uzdodamo jautājumu skaitam, tā vietā nosakot tiem 20 minūšu laika ierobežojumu.

Sēdes laikā opozīcijas deputāti paziņoja, ka atstāj, viņuprāt, nelikumīgi sasaukto domes sēdi, un paskaidroja, ka lēmumu atstāt sēdi pieņēmuši, konsultējoties ar VARAM juristiem un amatpersonām.

Kā aģentūrai LETA pastāstīja deputāts Juris Pūce (LA), viņš esot runājis ar ministrijas parlamentāro sekretāru Jāni Eglītu. "Viņš teica, ka sēde ir sasaukta nelikumīgi, jo atbilstoši likumam, ja ir izdots rīkojums par noteikumu apturēšanu, par sēdes sasaukšanu jāinformē ministrija, kas noticis nebija. Viņi ieteica atstāt sēdi, lai ar savu klātbūtni mēs neleģitimizētu notiekošo," teica Pūce.

Politiķis norādīja, ka ministra solījums vērtēt vakar pieņemtos grozījumus un sēdes gaitu esot "pilnīgi atbalstāms, jo ministrs ir juridiski atbildīga amatpersona, kuram jāpieņem juridiski pamatot lēmums". Viņš arī pauda, ka "neesot satraucies par to, ka ministrija varētu sēdi neatcelt".

Ja ministrija atzīs, ka sēdes norise bijusi pretlikumīga, grozījumi zaudēs savu spēku.

Vaļuma apstiprināja, ka vērtētas tiks ne tikai izmaiņas nolikumā, bet arī pati sēdes gaita.

Ministrs jau iepriekš paudis viedokli, ka, ieviešot laika ierobežojumu jautājumu uzdošanai, Rīgas domes vadība vēlas radīt sev komforta zonu, neieklausīties iedzīvotāju ievēlētā mazākuma viedoklī, kā arī vēlas "paralizēt opozīcijas darbu".

Kā ziņots, ministrs vakar izdeva rīkojumu par marta sākumā pieņemto Rīgas pašvaldības nolikuma grozījumu darbības apturēšanu, kuri paredz, ka deputāti sēdēs nedrīkst uzdot vairāk par trīs jautājumiem.

Dažas stundas vēlāk pašvaldības vadītājs Nils Ušakovs (S) paziņoja, ka paredzēts sasaukt ārkārtas sēdi, kurā nolikums atkal tiks mainīts, un turpmāk jautājumiem par vienu lēmumprojektu tiks atvēlētas 20 minūtes, bet par budžetu jautājumus uzdot varēs pusotru stundu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)