Banner 980x90

Getliņos novākta pirmā šīs sezonas tomātu raža

Atkritumu apsaimniekošanas uzņēmums SIA "Getliņi Eko" ir novācis pirmo šīs sezonas oranžo tomātu ražu, pilsētas informācijas portālu tīklu Pilseta24.lv informēja uzņēmuma pārstāve Linda Vītola-Barānova.

Vītola-Barānova skaidro, ka pircēji tomātus veikalos iegādāties varēs jau no 16.decembra. Tos varēs iegādāties tirdzniecības ķēdēs "Sky", "Rimi", "Prisma", "Maxima", kā arī "Stockmann" un "Mc2".

Getliņu tomātu sezona turpināsies līdz 2014.gada augusta beigām. Tagadējā siltumnīcā ražas apjoms būs vidēji 4,5 tonnas nedēļā, bet jau 2014.gada pavasara beigās ražu papildinās "Getliņi Eko" otrās, divtik lielās siltumnīcas tomātu raža.

"Getliņu tomātus pircēji ir iecienījuši, iepriekšējās sezonās mēs pat nespējām nodrošināt to tomātu apjomu, kuru pircēji būtu gatavi pirkt. Tāpēc šobrīd ceļam jauno siltumnīcu, kas ļaus ne vien palielināt piedāvājumu, bet arī nodrošināt citas tomātu šķirnes," skaidro "Getliņi Eko" valdes priekšsēdētājs Imants Stirāns.

Latvijā audzēto tomātu jaunā raža pie pircējiem nonāk īsi pirms Ziemassvētkiem otro gadu pēc kārtas.

Šosezon "Getliņi Eko" piedāvā pircēju iecienīto oranžo tomātu šķirni "Beorange". Neliela daļa pirmo tomātu tirdzniecībā jau ir nonākusi, bet pilns ražas apjoms pie pircējiem aizceļos nākamnedēļ.

Tagadējā siltumnīcā "Getliņi Eko" turpinās iepriekš sākto darbu un audzēs lielaugļu oranžos tomātus, kas ir prasīga, tāpēc Latvijā retāk izplatīta šķirne. Jaunās siltumnīcas būvniecība noslēgsies 2014.gada februārī. Tās platība būs divreiz lielāka nekā jau esošajai siltumnīcai.

Saskaņā ar projektu kopējā siltumnīcas bloka platība būs 11 448 kvadrātmetri, no kuriem lielāko daļu jeb 10 512 kvadrātmetrus aizņems augi. Tūlīt pēc būvdarbu noslēgšanas jaunajā siltumnīcā tiks stādīti tomāti. Tās pirmajā, nepilnajā sezonā līdzās lielaugļu oranžajiem tomātiem tiks stādīta arī aveņu jeb rozā lielaugļu tomātu šķirne, oranžie ķekaru tomāti un speciālā tomātu šķirne.

"Getliņi Eko" nodarbojas ar atkritumu poligona "Getliņi" apsaimniekošanu Rīgas rajonā, Stopiņu novadā. Uzņēmuma pamatkapitāls ir 4 213 505 lati. "Getliņi Eko" Rīgas pilsētas pašvaldībai pieder 97,92% kapitāla daļu, bet Stopiņu pagasta padomei - 2,08% kapitāla daļu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)