Banner 980x90

"Ghetto Games" BMX frīstaila sacensības veltīs Artūra Griķa piemiņai

Starptautiskajā ielu kultūras, sporta un mūzikas "Ghetto Games festivālā Ventspilī", kas šogad tiks rīkots augustā, BMX frīstaila sacensības tiks veltītas bojāgājušā BMX frīstaila braucēja Artūra Griķa piemiņai. Šī gada 1.jūlijā aprit gads kopš jaunā sportista nāves dienas.

No 8.līdz 11.augustam Ventspilī jau otro gadu tiks rīkots viens no vērienīgākajiem ielu kultūras un sporta pasākumiem Latvijā, 20 sporta veidos pulcējot vairāk nekā 1500 sportistus no 20 valstīm.

Kā zināms, pērnā gada jūnijā "Ghetto Games festivāla" otrajā sacensību dienā 17 gadus vecais Artūrs Griķis, izpildot triku ar 360 grādu apgriezienu un divkāršu stūres apgriešanu, nespēja novaldīt savu riteni un guva smagu iekšējo orgānu traumu. Neraugoties uz mediķu pūlēm glābt jaunā sportista dzīvību, viņš no gūtajām traumām nākamajā rītā slimnīcā mira. Sacensību tālākā norise tika atcelta, savukārt pēc nedēļas Artūru Griķi pēdējā gaitā Rīgā un pa Kurzemes skeitparkiem izvadīja viņa domubiedri un draugi.

"Pasaulē strauji attīstās ekstrēmie sporta veidi, kas vairāk vērsti uz sacensību ar sevi, uz cilvēka spēju robežu pārvarēšanu un oriģinalitāti. Augot līmenim, tie kļūst ekstrēmāki un bīstamāki, tomēr joprojām piesaista daudzus piekritējus visā pasaulē. Sacensības ir tikai neliela daļa no šo sporta veidu un dzīvesstila kultūras, tomēr tajās dalībnieki gūst vislielāko adrenalīna devu un tiek pārvarētas jaunas robežas. Pagājušā gada traģēdija bija pirmais šāds notikums Latvijā, kas skeitparku sacensību organizatoriem licis ne tikai pastiprināti domāt par drošību, bet arī aicināt sportistus izvērtēt savas spējas," pauda festivāla organizators Mikus Ojers.

Artūra Griķa piemiņai "Ghetto Family" mākslinieks Vladislavs Lakše ir radījis arī īpašu kreklu dizainu, kurus var iegādāties "Ghetto Games" pasākumos. Visi ienākumi no šo kreklu tirdzniecības tiks ziedoti Artūra četrus gadus vecā brāļa Alberta rehabilitācijai, kuram diagnosticēta bērnu cerebrālā trieka un spastiskā tetraparēze, viņš arī dzemdībās gūto traumu dēļ nespēj staigāt. Lai Alberts uz mūžu nepaliktu invalīdu ratiņos, viņam steidzami nepieciešams iziet gandrīz mēnesi ilgu rehablitācijas kursu Slovākijā, pateicoties kuram pērn mazulis iemācījās stāvēt kājās. Ģimene cer, ka atkārtots rehabilitācijas kurss ļaus Albertam apgūt prasmi staigāt.

Šogad uz BMX frīstaila sacensībām "Ghetto Games festivālā Ventspilī" ieradīsies ne tikai pašmāju sportisti no visas Latvijas, bet arī no Eiropas. Sacensības vadīs viens no pasaulē labākajiem BMX frīstaila sacensību komentētājiem Catfish.

"Ghetto Games festivālā Ventspilī" sacensības notiks kā skeitparku sporta veidos – BMX frīstailā, ekstrēmajā skrituļslidošanā, skeitbordā, tā arī ielu basketbolā, ielu vingrošanā, regbijā 7, ielu futbolā, ielu florbolā, velo polo, velotriālā un veikbordā. Festivāla ietvaros notiks arī Latvijas čempionāts armvrestlingā. Savu meistarību pierādīs arī ielu dejošanas profesionāļi, MTB frīstaila sportisti, savukārt paraugdemonstrējumus sniegs snovborda, skimborda, kā arī ielu motociklu frīstaila pārstāvji.

Festivālu rīko ielu kultūras un sporta kustība "Ghetto Family" sadarbībā ar Ventspils pilsētu.

Atbalstītāji: Olimpiskais centrs Ventspils, Latvijas Universitāte, Red Bull, adidas, Sport 2000, Garnier, Mārtiņa Beķereja, Mangaļi, McĀbols, Papyrus.

Informē: LTV7, TVNET, Draugiem.lv, SpinFM, Sportacentrs.com, žurnāls Sports, Subbota, Vesti Segodnja, Ventas Balss, JCDecaux.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)