Banner 980x90

Ģimenes dienas pasākumi mākslas un dizaina muzejā

Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejā (Skārņu iela 10/20, Rīga) 8. un 15.decembrī plkst.12.00–16.00 notiks pasākumi ģimenēm "Ziemassvētku laiks", pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta Latvijas Nacionālais mākslas muzeja reklāmas un informācijas darba kuratore Nataļja Sujunšalijeva.

Divās Adventa svētdienās – 8. un 15.decembrī – Dekoratīvās mākslas un dizaina muzejs (Skārņu ielā 10/20, Rīgā) visus aicina uz Ģimenes dienas pasākumiem. Dalībniekiem būs iespēja darboties radošajās darbnīcās, apskatīt muzeja pastāvīgo ekspozīciju un jaunāko izstādi "Uz lielās dzīves trases. 20. gadsimta sešdesmito gadu grafiskā valoda". Saistībā ar izstādē redzamo materiālu šogad Ziemassvētkiem gatavosimies, atceroties interesanto un paliekošo no 20.gs. 60.gadu mākslas, literatūras un sadzīves.

Abos Ģimenes dienas pasākumos muzejā darbosies Piparkūku darbnīca, sniedzot ieskatu piparkūku cepšanas tradīcijās un radot īpašu svētku noskaņu. Tajā katrs interesents varēs izveidot un izcept neparastu piparkūku ar kokgriezēja grebtām koka formām – kā mīļu un garšīgu dāvanu. Šogad piparkūku formu klāsts papildināts ar "Laimas" pulksteni, kas vienmēr kalpojis kā simbols priecīgām gaidām un sirsnīgām tikšanās reizēm.

Būs atvērta arī tradicionālā Madarošanas jeb auduma apdrukas darbnīca, kurā būs iespējams apdrukāt līdzi paņemtu kokvilnas auduma izstrādājumu (krekliņu, salveti, spilvendrānu u.c.) vai uz vietas iegādātu maisiņu – kā dāvanu sev vai sev mīļajiem. Šoreiz papildus ierastajiem sietu motīviem tiks piedāvāti arī īpaši – no 60.gadu grafiskās valodas.

Ziemassvētku kartiņu darbnīcā pieaugušie varēs atcerēties bērnību, bet mazie dalībnieki – iemācīties jaunus dzejoļus un izmantot savu fantāziju brīnišķīgu apsveikumu radīšanai.
Iepriekšēja pieteikšanās nav nepieciešama.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)