Banner 980x90

Ģimenes svētdiena Rīgas vēstures un kuģniecības muzejā

24.novembrī Rīgas vēstures un kuģniecības muzejs aicina uz ģimenes dienu, veltītu Latvijas valsts sākotnei, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja sabiedrisko attiecību speciāliste Ingrīda Lukašēviča.

Par vēsturiskajiem Latvijas valsts tapšanas notikumiem, par situāciju Latvijā pirms un pēc valsts proklamēšanas, par cilvēkiem, kuri virzīja notikumu gaitu laikmetu griežos būs iespēja uzzināt piedaloties ekskursijā, radošajā darbnīcā, veicot uzdevumus darba lapās, apskatot muzeja ekspozīciju.

Piedaloties ekskursijā "Tā tapa valsts - Latvija", lieli un mazi apmeklētāji tiek aicināti uzzināt par mūsu valsts izveidošanās procesu, kā arī aplūkot un izpētīt vienīgo vizuālo liecību no Latvijas valsts proklamēšanas brīža, leģendāro Latvijas vēstures relikviju, Viļa Rīdzenieka lielformāta kolorēto oriģinālfotogrāfiju "Latvijas valsts pasludināšana 1918.gada 18.novembrī". Ekskursijas seansi latviešu valodā sāksies plkst.11.00, 13.00, 15.00, ekskursijas seansi krievu valodā sāksies plkst.12.00, 14.00. Pulcēšanās muzeja vestibilā.

Savas zināšanas par Latvijas valsts izveides procesu un notikumiem varēs pārbaudīt, atbildot uz jautājumiem muzeja speciālistu sagatavotajās tematiskajās Darba lapās.

Radošajā darbnīcā ikviens liels un mazs tiks aicināts uzrakstīt, uzzīmēt savu vēlmi, sapni - "Mana apņemšanās līdz Latvijas valsts simtgadei". Radošie darbi tiks saglabāti un izstādīti muzejā 2018.gadā.

Ģimenes dienas aktivitāšu apmeklētājiem muzejs dāvā īpaši draudzīgo Ģimenes dienas ieejas maksu:1,00 Ls;  1,42 eiro; pensionāriem, studentiem, skolēniem  0,50 Ls;  0,71 eiro. Plašāka informācija: Rīgas vēstures un kuģniecības muzeja Komunikācijas darba nodaļā, tālr. 67356676. www.rigamuz.lv

Tikai līdz 24.novembrim muzeja ekspozīcijā apskatāma vienīgā vizuālā liecība no Latvijas valsts proklamēšanas brīža, leģendārā Latvijas vēstures relikvija - Viļa Rīdzenieka lielformāta kolorētā oriģinālfotogrāfija "Latvijas valsts pasludināšana 1918. gada 18.novembrī".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)