Banner 980x90

Gitas Šmites izstāde "Noskaņojumi" Kalnciema kvartālā

No 7.februāra līdz 1.martam Kalnciema kvartāla galerijā būs apskatāma mākslinieces Gitas Šmites gleznu izstāde "Noskaņojumi", pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta Una Meiberga.

Gleznot vajag to, ko pazīsti. Tā viens no Gitas Šmites iedvesmas avotiem jau daudzu gadu garumā ir lībiešu krasts. Kontakts ar dabu, ar jūru, bērniem un draugiem māksliniecei ir veids, kā apjaust savu patieso sūtību. Ļaušanās tam, ko vieni sauc par Dabas pulksteni, citi – par dvēseles ritmu. No Līgo līdz Līgo, no gadalaika līdz gadalaikam, no gleznas līdz gleznai. Noteikti ne no pirmdienas līdz pirmdienai.

Gita par iedvesmu gadalaikos: "Ziema ar zvēru pēdu skaitīšanu. Pavasari, vēl bez odiem, bet ar sulām un sprāgstošiem pumpuriem. Jāņu naktis (nu jau ar visiem odiem), uguns dižjūras malā. Un, protams – pirts. Uzvilkt mici, uzmest garu, ietīties tvaikā, ielēkt āliņģī. Vai vasarās diebt cauri mežam uz jūru. Noskaņojumi."

Izstādes atklāšanā tiks atvērts arī nupat iznākušais Gitas Šmites darbu katalogs.

Izstāde skatāma Kalnciema kvartāla galerijā Rīgā, Kalnciema ielā 35, no  7.februāra līdz 1.martam, ik dienas no plkst.12.00 līdz 22.00, izņemot svētdienas.



Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)