Banner 980x90

GKR noliedz Rīgas domes koalīcijas izjukšanu, bet gatava jau šodien meklēt jaunus sadarbības partnerus deputātu vidū

Rīga, 31.maijs, LETA. Rīgas domes koalīcija nav izjukusi, tai vienkārši nav vairākuma, šorīt Latvijas Televīzijas raidījumam "Rīta panorāma" sacīja partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR) līderis, bijušais Rīgas vicemērs Andris Ameriks.

Viņš apliecināja, ka jau šodien pie Rīgas domes vadības grožiem esošie GKR deputāti varētu sākt sarunas ar frakcijām vai atsevišķiem deputātiem par iespējamu sadarbību. Tas varētu notikt priekšpusdienā vai ap pusdienlaiku.

Ameriks norādīja, ka pagaidām vēl ir pāragri spriest, ar kurām Rīgas domes frakcijām vai deputātiem varētu izveidot sadarbību. "Daudzi vēl nav pamodušies kopš pagājušā vakara. Es domāju, ka tas viss pasākums saistībā ar iespējamām sarunām sāksies mazliet vēlāk - ap plkst.11, 12," sacīja GKR līderis, uzsverot, ka Rīgas domē patlaban "nav nekāds varas vakuums".

"Saskaņa un GKR koalīcija šobrīd nav izjukusi, vienkārši mums nav tik daudz deputātu, cik vajag," skaidroja Ameriks.

GKR līderis neizslēdza iespēju, ka gadījumā, ja starp Rīgas domes deputātiem neizdosies nodrošināt nepieciešamo vairākumu, var nākties rīkot arī ārkārtas vēlēšanas.

LETA jau vēstīja, ka pēc jauna Rīgas mēra ievēlēšanas ir sašķēlusies partijas "Saskaņa" Rīgas domes frakcija.

Rīgas domes deputāti ceturtdienas vakarā ārkārtas sēdē par domes jauno priekšsēdētāju ievēlēja "Gods kalpot Rīgai" deputātu Daini Turlo, kurš nomainīja desmit gadus mēra krēslā pavadījušo partijas "Saskaņa" līderi Nilu Ušakovu. Tobrīd par Turlā kandidatūru nobalsoja visi 32 valdošās koalīcijas deputāti.

Sākotnēji bija plānots, ka ceturtdienas vakarā vēl vienā ārkārtas sēdē tiks ievēlēts arī otrs Rīgas vicemērs, kura postenis kļuva brīvs, par atkāpšanos no amata paziņojot Oļegam Burovam (GKR).

Otra vicemēra amata kandidāta vārds oficiāli atklāts netika, taču neoficiāla informācija liecināja, ka šim amatam tiks virzīts "Saskaņas" politiķis Sandris Bergmanis, kurš aģentūrai LETA bija apliecinājis, ka būtu gatavs to ieņemt. Tomēr šī jautājuma izskatīšana tika atlikta, jaunajam mēram paziņojot, ka balsojuma sarīkošanai tikšot sasaukta jauna sēde "likumā noteiktajā kārtībā".

Tomēr jau pēc neilga laika aģentūra LETA noskaidroja, ka "Saskaņas" frakcijā notikusi šķelšanās, turklāt tieši jautājumā par Bergmaņa ievēlēšanu vicemēra amatā.

Kā liecina aģentūras LETA rīcībā esošā informācija, no Rīgas domes saskaņas frakcijas piektdienas vakarā "par rupjiem pārkāpumiem" izslēgti četri biedri - vicemērs Vadims Baraņņiks un deputāti Valērijs Petrovs, Aleksejs Rosļikovs un Vitālijs Dubovs. Tuvākajā laikā viņi varētu tikt izslēgti arī no partijas.

Tas nozīmē, ka Rīgas domes valdošajai koalīcijai, visticamāk, vairs nav 32 balsu, bet gan tikai 28 - tieši tikpat, cik opozīcijai. Viens no opozīcijas deputātiem līdz šim balsojumos gan parasti ir atbalstījis valdošās koalīcijas viedokli.

Paralēli kļuvis zināms, ka no nodoma atkāpies atteicies Burovs, kurš pagaidām paliek Rīgas vicemēra amatā.

Kā Latvijas Televīzijai skaidrojis Ušakovs, minētie četri domnieki atteikušies balsot gan par vicemēra kandidātu, gan par Burova ievēlēšanu darbam Rīgas brīvostas valdē.

Šādos apstākļos, konsultējoties ar partneriem no partijas "Gods kalpot Rīgai" (GKR), pieņemts lēmums par viņu izslēgšanu no "Saskaņas" frakcijas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)