Banner 980x90

"Gods Kalpot Rīgai" vēlēšanās izlietojusi 42 868 latus

Rīgas vicemēra Andra Amerika vadītā partija "Gods Kalpot Rīgai" pašvaldību vēlēšanās iztērējusi 42 868 latus, liecina Korupcijas novēršanas un apkarošanas birojā (KNAB) iesniegtā vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācija.

Vairāk nekā puse no summas izlietota par reklāmas izvietošanu. Amerika vadītā partija Rīgas domes vēlēšanās startēja kopā ar apvienību "Saskaņas centrs".

Partijām līdz 1.jūlijam KNAB ir jāiesniedz pašvaldību vēlēšanu ieņēmumu un izdevumu deklarācijas, kuras birojam jāpārbauda sešu mēnešu laikā. Pagaidām deklarācijas iesniegušas vien 12 partijas. Viņu vidū pagaidām nav nevienas Saeimā pārstāvētās partijas.

Turpinot partiju un apvienību ar priekšvēlēšanu aģitāciju saistīto izdevumu izvērtēšanu, KNAB pārbaudīs arī vēlēšanu deklarācijas, kurās politiskajiem spēkiem jānorāda visi ieņēmumi un izdevumi, kas radušies no 2.februāra līdz 1.jūnijam neatkarīgi no datuma, kad izrakstīts darījumu apliecinošs dokuments, saņemts un veikts maksājums. Ar minēto informāciju varēs iepazīties KNAB mājaslapā internetā.

Priekšvēlēšanu periodā partijām ir pienākums sniegt KNAB informāciju tikai par noslēgtajiem līgumiem saistībā ar visu veidu aģitācijas izvietošanu, labdarības pasākumu finansēšanu un sponsorēšanu.

Pēc deklarāciju pārbaudes KNAB informēs sabiedrību par deklarācijās, iespējams, atklātajiem partiju finansēšanas noteikumu pārkāpumiem, kā arī par pasākumiem, kas veikti to novēršanai.

Viena politiskā partija īsi pirms 1.jūnijā notikušajām vēlēšanām bija sasniegusi 99,43%, un viena politisko partiju apvienība 92,58% no likumā pieļaujamā izdevumu apmēra visu veidu reklāmas izvietošanai, labdarības pasākumu finansēšanai un sponsorēšanai.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)