Banner 980x90

Grantu programmas "Atspēriens" pavasara konkursā saņemti 65 pieteikumi

Pixabay.com
Pixabay.com
Rīgas domes un "Swedbank" rīkotās grantu programmas "Atspēriens" konkursā šopavasar saņemti 65 pieteikumi.

Iesniegtos projektus plānots izvērtēt aptuveni mēneša laikā. Rezultātu paziņošana plānota ne vēlāk kā līdz 8.maijam, paziņojumā medijiem informē Rīgas domes Sabiedrisko attiecību nodaļa.

Jau ziņots, ka šajā kārtā pieejamais kopējais atbalsta apjoms būs līdz 89 664 eiro.

Viens granta pretendents no "Atspēriena" var saņemt līdz 15 000 eiro lielu atbalstu. Pie atbalstāmajām izmaksām tiek pieskaitīta telpu īre, ražošanas iekārtu iegāde, jurista, grāmatveža un tamlīdzīgi ārpakalpojumi, mājaslapas izstrāde, prototipu izgatavošanas izmaksas un citas.

Lai uzvarētu konkursā, uzņēmējdarbības idejai jābūt inovatīvai un dzīvotspējīgai ilgtermiņā. Papildu punktus vērtēšanā iespējams iegūt, ja idejai piemīt augsta konkurētspēja, tiek izmantots kāds unikāls tehnoloģisks risinājums, tai ir lielas eksporta iespējas un tā atbilst kādai no Rīgas prioritārajām nozarēm (transports un uzglabāšana, tūrisms un ar to saistītās nozares, ražošana), informācijas un komunikāciju tehnoloģijas, būvniecība.

Rīgas dome sadarbībā ar "Swedbank" izveidoja grantu programmu "Atspēriens" 2009.gadā, un līdz šim atbalstītas 139 uzņēmējdarbības idejas, piešķirot kopējo līdzfinansējumu vairāk nekā 1,15 miljonu eiro apmērā. Šis ir noslēdzošais "Atspēriena" konkurss, kuru atbalsta "Swedbank".

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)