Banner 980x90

Graudu pārstrādātājs "Rīgas dzirnavnieks" pagājušajā finanšu gadā cietis zaudējumus 415 600 eiro apmērā

Graudu pārstrādes uzņēmuma "Rīgas dzirnavnieks" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2018.gada 1.jūlija līdz 2019.gada 30.jūnijam, bija 23,565 miljoni eiro, kas ir par 0,7% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā.

Rīga, 27.nov., LETA. Graudu pārstrādes uzņēmuma "Rīgas dzirnavnieks" apgrozījums pagājušajā finanšu gadā, kas ilga no 2018.gada 1.jūlija līdz 2019.gada 30.jūnijam, bija 23,565 miljoni eiro, kas ir par 0,7% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, kā arī kompānija cieta zaudējumus 415 575 eiro apmērā pretstatā peļņai gadu iepriekš, liecina informācija "Firmas.lv". Uzņēmuma gada pārskata vadības ziņojumā teikts, ka pagājušajā finanšu gadā, ņemot vērā vietējā tirgus apmēra kritumu, ko izraisīja vēl sīvāka konkurence, "Rīgas dzirnavniekam" izdevās sasniegt 23,565 miljonu eiro apgrozījumu, primāri pateicoties eksporta tirgus palielināšanai. Tāpat pērn kompānija īstenoja izmaksu samazināšanu un konsolidāciju, veicinot ražošanas efektivitātes pieaugumu. Vienlaikus "Rīgas dzirnavnieka" investīcijas pagājušajā finanšu gadā veidoja 1,475 miljonus eiro. Tostarp līdzekļi galvenokārt ieguldīti jomās, kas ļāva uzņēmumam pilnvērtīgāk kontrolēt produktu kvalitāti, uzlabot ražošanas procesu produktiem ar augstāku pievienoto vērtību un palielināt saražotās produkcijas apmērus. "Rīgas dzirnavnieks" nākamajā finanšu gadā plāno turpināt ieguldīt jomās, kas sekmē uzņēmuma izaugsmi, kā arī plānots uzlabot efektivitāti. Nākamo finanšu gadu "Rīgas dzirnavnieks" plāno noslēgt ar 184 000 eiro peļņu, pateicoties ražošanas apmēru palielināšanai, preču sortimenta nepārtrauktai paplašināšanai un eksporta palielināšanai. Iepriekšējā finanšu gadā, kas ilga no 2017.gada 1.jūlija līdz 2018.gada 30.jūnijam, "Rīgas dzirnavnieks" strādāja ar 23,729 miljonu eiro apgrozījumu, kas ir par 0,6% mazāk nekā iepriekšējā finanšu gadā, bet kompānijas peļņa saruka 2,8 reizes un bija 258 344 eiro. Kompānija "Rīgas dzirnavnieks" reģistrēta 1991.gada oktobrī, un tās pamatkapitāls ir 6,549 miljoni eiro. "Rīgas dzirnavnieks" ražo graudu pārstrādes produktus - kviešu un rudzu miltus, miltu maisījumus, pārslas, placinātus graudus un putraimus industriālajiem patērētājiem, kā arī fasēto produkciju individuālam patēriņam ar zīmoliem "Herkuless", "Hercogs" un "Īsta saimniece". "Rīgas dzirnavnieks" ir daļa no "Baltic Mill" grupas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)