Banner 980x90

Hematoonkoloģijas nodaļas remontam piesaistīti 400 000 latu

Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļas rekonstrukcijai piesaistīti jau vairāk nekā puse jeb 400 000 no nepieciešamajiem līdzekļiem - 700 000 latiem, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Bērnu slimnīcas fonda vadītāja Liene Dambiņa.

Turklāt vairāk nekā 52 tūkstošus latu ziedojuši "Rimi" un "Supernetto" pircēji, kas ir būtisks solis ceļā uz iespēju mazajiem pacienti ārstēties mūsdienīgās un atveseļošanās procesam piemērotās telpās.

Lai palīdzētu savākt nepieciešamos līdzekļus nodaļas rekonstrukcijai, līdz pat septembra vidum ikviens tiek aicināts atbalstīt "Saulaino dienu" akciju un ziedot ziedojumu kastītēs "Rimi", kā arī "Supernetto" veikalos visā Latvijā. Akciju iespējams atbalstīt arī ar maksājumu karti, norēķinoties par pirkumu veikalu kasēs un ziedojot summu virs pieciem latiem, kā arī ar uzkrāto Mans Rimi naudu mājaslapā "www.mansrimi.lv".

"Līdzekļu vākšanu Bērnu slimnīcas Hematoonkoloģijas nodaļai Rimi un Supernetto veikalos rīkojam jau trešo reizi un esam apņēmušies atbalstīt šo projektu līdz brīdim, kad rekonstrukcijas darbi būs pabeigti. Hematoonkoloģijas nodaļas telpas ir absolūti nepiemērotas mazo pacienu ārstēšanās procesam, tāpēc ir nepieciešama visas sabiedrības iesaiste, lai kopīgiem spēkiem palīdzētu savākt nepieciešamos līdzekļus tās remontam," aicina "Rimi Latvia" mārketinga un sabiedrisko attiecību vadītāja Karīna Jermušs.

Piesaistītie teju puse no nepieciešamajiem līdzekļiem "Bērnu slimnīcas fondam" jau šobrīd ļauj uzsākt darbus pie tālākās projekta izstrādes. Tāpēc, lai nodaļas rekonstrukcija varētu sākties pēc iespējas ātrāk un mazie pacienti varētu ārstēties piemērotās telpās, "Bērnu slimnīcas fonds" konkursa kārtībā ir izvēlējies tehniskā projekta veidotājus. Tie ciešā sadarbībā ar Onkoloģijas nodaļas darbiniekiem un pacientu vecāku atbalsta biedrības pārstāvjiem izstrādās nodaļas telpu projektu, pēc kura nākotnē tiks rekonstruētas nodaļas telpas.

"Ja nepieciešamos līdzekļus Onkoloģijas nodaļas rekonstrukcijai izdotos piesaistīt līdz šī gada beigām, tad plānots, ka nodaļas pacientiem jaunas telpas būs pieejamas ne vēlāk kā 2015.gada sākumā. Mēs ļoti ceram uz sabiedrības un ziedotāju atsaucību, kā arī turam īkšķus, lai jau nākamā gada pavasarī varētu uzsākt nodaļas telpu rekonstrukcijas darbus," saka "Bērnu slimnīcas fonda" vadītāja Liene Dambiņa.

Šobrīd kopumā akcijai piesaistīti vairāk nekā 400 tūkstoši latu, no kuriem 250 tūkstošus ir ziedojuši uzņēmumi un privātpersonas, savukārt 185 tūkstošus piešķīrusi valsts. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)