Banner 980x90

"Homburg Zolitūde" gaida atbildes no Valsts policijas

Priedaines ielas 20  Rīgā  īpašnieks SIA "Homburg Zolitūde" vēlas informēt, ka līdz šim nosūtījis piecus iesniegumus Valsts policijas Galvenās Kriminālpolicijas pārvaldes Kriminālizmeklēsanas pārvaldei, lūdzot izskatīt iespēju uzņēmuma nolīgtajiem AECOM ārvalstu ekspertiem veikt ekspertīzi objektā, lai sagatavotu oficiāli pieprasīto slēdzienu Rīgas pilsētas Būvvaldei, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē SIA "Rū Komunikācijas" projektu direktore Rūta Grikmane.

Vēstules ar lūgumu ļaut apsekot īpašumu un veikt ekspertīzi nosūtītas 27.novembrī un 29.novembrī, 3.decembrī un 11.decembrī, kā arī šā gada 3.janvārī. Līdz šim nav saņemta neviena atbilde, tādejādi SIA "Homburg Zolitūde" tiek liegta iespēja sagatavot ekspertīzes slēdzienu, ko iesniegt Rīgas pilsētas Būvvaldei.

Līdz šim AECOM eksperti iekļuvuši Priedaines ielas 20 objektā divas reizes - 11.decembrī un 12.decembrī -, lai varētu veikt apsekošanu, kas nepieciešama pirms ekspertīzes uzsākšanas. Jāpiebilst, ka piekļuve ēkām un traģēdijas vietai bija ierobežota. Slēdziens nosūtīts arī policijai, pievienojot to 3.janvāra iesniegumam.

SIA "Homburg Zolitūde" pārstāvis Joss Fruitjiers (Jos Fruytier) pauž: "SIA "Homburg Zolitūde" ir gatava pilnībā sadarboties ar policiju un izmeklētājiem, tostarp netraucēt jebkādu darbu veikšanu, atļaujot ekspertiem būt klāt nostiprinājumu veikšanas laikā vai arī būvgružu novākšanā. Jebkurš sīkums var būt ļoti nozīmīgs, lai varētu veikt kvalitatīvu un neatkarīgu ekspertīzi."

Līdz šim SIA "Homburg Zolitūde" informāciju par notiekošo sev piederošajā objektā uzzina tikai no medijiem, tādējādi radot neizpratni un apgrūtinātu darbu.

SIA "Homburg Zolitūde" aicina Valsts policiju atbildēt uz iepriekš sūtītajiem iesniegumiem, kā arī turpmāk informēt uzņēmumu par plānotajām darbībām tā piederošajā īpasumā, tostarp nodrošinot ekspertu klātbūtni jebkādu konstrukciju stiprināšanas darbu un būvgružu novākšanas veikšanā, lai pārliecinātos par arī SIA "Homburg Zolitude" likumīgo interešu aizstāvībai būtisko pierādījumu pienācīgu iegūšanu un izvērtēšanu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)