Banner 980x90

Ideālie ratiņi bērnam. Vai tādi eksistē?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pareizi izvēlēti bērnu ratiņi var būt vecāku labākie draugi savukārt, izvēloties nepiemērotu modeli, nāksies saskarties ar dažādām problēmām. Taču, kā lai izvēlas ideālos bērnu ratiņus, ja veikalos un internetā ir tik plašs piedāvājums? Jāteic, ka bērnu rati internetā ir krietni plašākā sortimentā, kā arī to cenas ir izdevīgākas, taču katram izvēle ir jāizdara pašam. Ratiņiem ir jāsaskan ar tavu dzīves stilu, kā arī tiem jābūt piemērotiem ne tikai mazulim, bet arī vecākiem.

Drošība ir ļoti svarīga. Ratiņiem ir jābūt stabiliem. Piemēram, tas attiecas uz situāciju, kad uz rokturiem uzkarini somu ar pamperiem un citiem piederumiem. Šajā gadījumā ratiem jāpaliek savā pozīcijā. Piecu punktu drošības jostas ir labākās, it īpaši pavisam maziem bērniem, kuri daudz laika pavada ratiņos. Ja plānots tikai reizēm doties ārā vai uz veikalu, arī trīs punktu drošības josta būs pietiekami laba. Tāpat pievērs uzmanību tam, vai ratiņiem nav asu stūru vai vietu, kur mazulis var iespiest pirkstus vai kājiņas. 

Ratu riteņi un rokturi. Rokturiem ir jābūt tādā augstumā, lai mammai vai tētim būtu ērti stumt ratiņus, nesaliecoties un pārlieku nepiepūloties. Garāka auguma vecākiem vajadzētu meklēt ratus ar regulējamiem rokturiem. Izvēlies ratiņus, ar kuriem ir viegli manevrēt, it īpaši, ja nāksies tos izmantot vietās, kur ir daudz cilvēku, piemēram, pilsētas ielās. Tāpat ratiņiem ir jāripo pietiekami viegli, lai stūmējam pēdas nesistos pret riteņiem. Lielākam komfortam ieteicams izvēlēties polsterētus rokturus. 

♦ Izpēti ratiņu īpašības, kas padara tos ērtākus. Vai tev nepieciešami rati, kuriem apakšā ir grozs pamperiem un citām svarīgākajām lietām? Daļa modeļu jau ir aprīkoti ar nodalījumiem mantām, ēdienu un dzērienu turētājiem, lietus pārsegu un citiem aksesuāriem. Daudzus no tiem iespējams iegādāties arī atsevišķi, tādēļ neizvēlies ratiņus tikai pēc tā, kādi papildu piederumi tiem nāk komplektā. Tajā pašā laikā ir vērts pievērst uzmanību tam, cik daudz brīvas vietas ratos ir dažādām lietām, kuras ikdienā jāņem līdzi. 

 Ļoti viegli bērnu rati. Salīdzinot ar tradicionālajiem ratiņiem, šie ir jaunās paaudzes modeļi. To svars ir mazāks par 9 kg, taču tajā pašā laikā tiek saglabātas svarīgākās lielo ratu īpašības, piemēram, regulējams sēdeklis, nodalījums mantām, saules sargs u.c. Šie ratiņi ir lieliski piemēroti ceļošanai, kā arī lai dotos uz lielveikalu vai zooloģisko dārzu. Labs un ekonomisks variants, kuru viegli ielikt mašīnas bagāžniekā, neaizņemot daudz vietas. 

♦ Standarta bērnu rati. Šie modeļi ir lielāki un smagāki, taču tiem ir omulīgāki sēdekļi, lielāki riteņi, plašāki nodalījumi mantām, ergonomiski rokturi, kā arī dažiem ir iebūvēta stereo sistēma. Standarta rati darbojas labi dažādos apstākļos, tādēļ arī daudzi vecāki tos ir tik ļoti iecienījuši. Taču jāņem vērā, ka tie aizņem vairāk vietas un ir smagāki. 

♦ Sporta bērnu rati. Piemēroti aktīviem vecākiem, kuri vēlas paņemt līdzi savu mazuli, piemēram, dodoties skriet. Šiem modeļiem ir lielas, izturīgas riepas, gluds karkass un rokas bremzes. Šie rati ir labi darbojas gandrīz jebkuros apstākļos. Tiesa gan, jāņem vērā, ka sporta ratiņi nav piemēroti bērniem, kas jaunāki par 6 mēnešiem. 

♦ 3 in 1 rati. Šie būs paredzēti ceļošanai. Ratos ietilpst sēdeklītis, kuru var izņemt un izmantot automašīnā, atvieglojot mazuļa pārvadāšanu. Tāpat to var vienkārši pārnēsāt, izmantojot rokturi. Savukārt, ieliekot karkasā, komplekts pārtop par ratiem. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)