Banner 980x90

Idejas, kā piepelnīties brīvajā laikā

Neatkarīgi no tā, vai esat students, pilna laika strādnieks, atrodaties bērna kopšanas atvaļinājumā vai ikdienā esat aizņemts ar ko citu, jums, visticamāk, atbilst šie divi nosacījumi: jums nav daudz brīvā laika, jūs bieži vien meklējat veidus, kā brīvajā laikā nopelnīt papildu naudu. 

Labā ziņa ir tā, ka jums nav vajadzīgs daudz laika, ja vēlaties nopelnīt papildu naudu – pārsteidzoši, bet daudzos gadījums varat gūt ienākumus pat tad, kad guļat. Esam apkopojuši vairākas idejas,  kā piepelnīties brīvajā laikā starp jūsu pamata darbu, pilna laika studijām vai rūpēm par ģimeni.

Tiešsaistes aptaujas
Jūs noteikti esat redzējis reklāmas, kā "veltiet dažas minūtes, lai piedalītos nelielā aptaujā". Lai arī tas ir salīdzinoši niecīgs ienākumu avots, tas jebkurā gadījumā ir veids, kā lietderīgi izmantot brīvo laiku.

Kā tas darbojas? Jūs reģistrējaties vienā vai vairākos aptauju uzņēmumos, un pēc tam šie uzņēmumi nosūta jums saites uz aptaujām. Vairumā gadījumu vispirms jāatbild uz dažiem jautājumiem, lai noskaidrotu, vai esat piemērots aptaujai (visbiežāk tās ir nozares aptaujas, kurām ir konkrēti nosacījumi). 

Atkarībā no uzņēmuma, jums tiks maksāts uzreiz vai noteiktā datumā katru mēnesi. Dažas kompānijas piedāvā tiešsaistas aptaujas arī ar bartera principu – jums tiek sūtīti produkti, par kuriem jums jāatstāj atsauksme. Pēc tam tos varat paturēt personīgai lietošanai.

Publikāciju veidošana
Vai regulāri izmantojat dažādos sociālos medijus un jums ir labas valodas prasmes? Ja zināt, kā lietot Facebook, Twitter,Instagram, Pinterest, YouTube, Reddit un citās populāru sociālo mediju un sociālo emuāru vietnes? Dažādi uzņēmumi ir gatavi maksāt jums par publikācijām, lai piesaistītu auditoriju, tādēļ izmantojiet šo iespēju!

Šajā sakarā jūs gluži vienkārši brīvajā laikā varat rakstīt par dažādiem tematiem, piemēram, "10 veidi, kā nopelnīt naudu", "padomi, kā veidot personīgo budžetu", "ieteikumi, kā pavadīt brīvo laiku" utt. Tomēr jāņem vērā, ka visbiežāk šāda veida publikācijas saistītas ar reklāmu, un tas ne pavisam nav vienkārši, jo nepieciešams rūpīgi izpētīt produktu.  

Slepenais pircējs
Slepenais pircējs tiek nolīgts, lai dotos uz veikalu, restorānu vai citu uzņēmējdarbības vietu, kur viņš uzvedas kā klients. Slepenais pircējs izdara pirkumu vai izmanto piedāvāto pakalpojumu, rūpīgi novērtējot klientu servisu, preces vai pakalpojuma kvalitāti, kā arī citus klientam svarīgus faktorus. Daudzos gadījumos slepenajam pircējam ir jāveic arī noteikti uzdevumi, piemēram, jāpārbauda kāda restorāna virtuves vai viesnīcas istabiņu tīrība. 

Kad pircējs paveic darbu un novērtē apmeklēto vietu, viņam atmaksā izdevumus un samaksā arī par izdarīto. Ja jums patīk iepirkties, tas var izklausīties pēc sapņu darba. Tas, protams, nav augsti apmaksāts darbs, tomēr tādā veidā iespējams gūt dažādas priekšrocības – par velti izbaudīt maltīti glaunākajā restorānā, pavadīt bezmaksas nakti piecu zvaigžņu viesnīcā utt.

Rokdarbu pārdošana
Vai jums ir kāds aizraujošs hobijs? Varbūt jums patīk brīvajā laikā šūt, krāsot, veidot, līmēt? Ja aizraujaties ar rokdarbiem un ikdienā radāt kādu oriģinālproduktu, apdomājiet iespēju sākt savu nelielo uzņēmējdarbību, pārdodot izveidotos produktus. Jūs varat, piemēram, piedalīties dažādos tirdziņos vai pārdot tos tādā vietnē kā Etsy.

Tomēr, pirms pieņemat šādu lēmumu, rūpīgi apdomājiet un izvēlieties savu individuālo nišu. Ko vēlas pircēji un ko jaunu un oriģinālu jūs varētu piedāvāt pašreizējā tirgū? Dažas idejas, ko jūs varētu realizēt:
• tematiskie rotājumi un vainagi, piemēram, Ziemassvētku egles mantiņas;
• sezonālie ziedu pušķi, vainagi, citas kompozīcijas;
• tamborētas segas, galdauti, lakati, u.c.;
• adītas lietas, piemēram, cepures, zeķes vai džemperi;
• izšūti spilveni, dvieļi;
• lelles vai citas rotaļlietas;
• dabīgas ziepes, skrubji, balzāmi, krēmi;
• pīti grozi, kastes lietu organizēšanai;
• koka priekšmeti, piemēram, virtuves piederumi, trauki vai interesanti sienas dēlīši;
• preces ar konkrētu dizainu, piemēram, auduma maisi vai T-krekli ar apdruku.

Pakalpojumu sniegšana
Ņemiet vērā, ka ir daudz cilvēku, kuriem sakrājušies daudz saimnieciska rakstura darbi, tomēr viņiem nav laika, lai tos paveiktu. Izmantojiet to un izvietojiet reklāmu, piemēram, sociālajā tīklā Facebook, piedāvājot citiem savus pakalpojumus. Ticiet – tas ir viens no efektīvākajiem veidiem, kā mūsdienās pelnīt. Dažas pakalpojumu idejas:
• mājokļu uzkopšana;
• automašīnu apkope;
• mājdzīvnieku un bērnu pieskatīšana.

 

 

 

 

 

 

 

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)