Banner 980x90

Igaunis ceļo ar svešu pasi

 28.janvārī robežsargi lidostā "Rīga" konstatēja vīrieti, kurš ceļo ar svešu pasi, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta Valsts robežsardzes Galvenās pārvaldes Administratīvās pārvaldes
Koordinācijas un sabiedrisko attiecību nodaļas galvenā inspektore Jevgēnija Pozņaka.

Veicot no Briseles ieceļojošo personu profilēšanu, robežsargi Šengenas terminālā pārbaudīja dokumentus vīrietim, kurš radīja aizdomas par sveša dokumenta izmantošanu. Persona pārbaudes laikā uzrādīja Igaunijas pilsoņa pasi. Taču vēlāk atzinās, ka viņš esot Igaunijas valsts piederīgais un ceļošanai izmanto paziņas pasi, lai varētu aizbraukt pie drauga uz Helsinkiem.

Pārbaudot personas identitāti Šengenas informācijas sistēmas datu bāzē, tika konstatēts, ka aizturētais 1977.gadā dzimušais Igaunijas valsts piederīgais atrodas policijas meklēšanā. Veicot personas un mantu apskati, atrasta Lietuvas ID karte. Persona paskaidroja, ka viņu palūdza Lietuvas ID karti nogādāt tās īpašniekam.

Persona aizturēta, kā arī uzsākts kriminālprocess pēc KL 281.panta pirmās daļas – par savas personas identitātes slēpšanu, uzturoties Latvijas Republikā bez pienācīga personību apliecinoša dokumenta vai izmantojot svešu vai viltotu personību apliecinošu dokumentu.







Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)