Banner 980x90

Ikgadējā "Rīgas konferencē" pulcēsies vairāk nekā 700 ārpolitikas, diplomātijas un militārie eksperti

Rīga, 25.sept., LETA. Latvijas Nacionālajā bibliotēkā 28.septembrī un 29.septembrī norisināsies ikgadējā "Rīgas konference", kurā piedalīsies vairāk nekā 700 ārpolitikas, diplomātijas un militārie eksperti, aģentūru LETA informēja konferences rīkotāju pārstāve Elīne Dembska.

Konferencē divu dienu garumā izskanēs 13 dažādu formātu diskusiju sesijas. Šogad pasākuma programmā iekļautas tādas tēmas kā NATO nākotne, kā arī "Brexit" un Krievijas ietekme starptautiskajā politiskajā arēnā. Viesu sarakstā ir vairāku valstu prezidenti, ministri, vēstnieki un politikas eksperti. Konferenci ar uzrunu atklās Valsts prezidents Raimonds Vējonis.

"Šogad Latvija svin savu simtgadu, tamdēļ Rīga ir ideāla vieta, kurā vairāk nekā 700 ārpolitikas, diplomātijas un militārie eksperti var sanākt kopā un apspriest jautājumus, kas skar ne tikai Latviju, bet arī visu Transatlantisko kopienu. Tas palīdzēs mums saprast, kas vēl ir jādara, lai atspoguļotu un izceltu mūsu vērtības. Vācijas, Krievijas un Baltijas jūras reģiona mainīgā loma. Šos jautājumus apspriedīs cilvēki, kas jau veido mūsu sabiedrības nākotni," Pasākuma šī gada kontekstu aprakstīja Latvijas Transatlantiskās organizācijas valdes priekšsēdētājs Toms Baumanis.

Konference dibināta 2006.gadā un tās mērķis ir veidot labvēlīgu vidi viedokļu apmaiņai. Pēdējās desmitgades laikā Rīgas konference ir nostiprinājusi savu nosaukumu un reputāciju visā reģionā, un tā ir bijusi tikšanās vieta neskaitāmiem valstu vadītājiem un ekspertiem no visas pasaules.

Konferences norises dēļ Nacionālā bibliotēka 28. un 29.septembrī lasītājiem būs slēgta.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)