Banner 980x90

Ilggadējais Rīgas brīvostas pārvaldnieks Loginovs nolēmis pamest amatu

Leonīds Loginovs/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Leonīds Loginovs/ Foto: Ieva Čīka/ LETA
Ilggadējais Rīgas brīvostas pārvaldnieks Leonīds Loginovs nolēmis atkāpties no amata, aģentūrai LETA pastāstīja ostas valdes priekšsēdētāja Andra Amerika (GKR) padomnieks Mareks Gailītis.

Viņš norādīja, ka šodien ostas valdes sēdē tika saņemts Loginova iesniegums ar lūgumu no šā gada 10.marta viņu atbrīvot no amata.

Rīgas brīvostas valde pieņēma iesniegumu un uzdeva ostas pārvaldei līdz nākamajai valdes sēdē 22.februārī izstrādāt kārtību, kādā tiks izraudzīts jaunais Rīgas brīvostas pārvaldnieks.

Plašāku komentāru par šāda Loginova lēmuma iemesliem Gailītis gan nesniedza. Ar Loginovu aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties.

Atbilstoši Rīgas brīvostas likumam ostas pārvaldnieku amatā ieceļ un no amata atbrīvo ostas valde pēc saskaņošanas ar satiksmes ministru. Ar satiksmes ministru Uldi Auguli (ZZS), kurš patlaban atrodas darba vizītē Baltkrievijā, aģentūrai LETA pagaidām nav izdevies sazināties.

Loginovs Rīgas brīvostas pārvaldnieks ir kopš 1998.gada pavasara.

Loginova darbības laikā viņu vairākkārt mēģināts atcelt no amata, bet visi mēģinājumi bijuši neveiksmīgi.

Pret Loginovu tika ierosināta arī krimināllieta, apsūdzot viņu par dienesta stāvokļa ļaunprātīgu izmantošanu, veicot nelikumīgus ziedojumus un nelikumīgu prēmiju izmaksu, kas radījis smagas sekas. Pirmajā instancē Rīgas pilsētas Ziemeļu rajona tiesa janvāra sākumā gan viņu, gan lietā otru apsūdzēto - Rīgas brīvostas pārvaldnieka vietnieku Aigaru Pečaku - attaisnoja. Apsūdzētie savu vainu viņiem inkriminētajos noziegumos neatzina.

Rīgas brīvosta pēc pārkrauto kravu apgrozījuma ir lielākā osta Latvijā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)