Banner 980x90

Interesantas dekorācijas tavai viesistabai

Vai vēlies telpai piešķirt īpašu noskaņu? Protams, nav perfektu risinājumu, kas derētu ikvienam, jo ir cilvēki, kuriem patīk tikai viens noteikts interjera stils, un citu stilu dekori tiek noraidīti. Šo ņem vērā, arī dodoties ciemos, piemēram, uz sālsmaizi vai kādiem svētkiem, kad esi nolēmis ko uzdāvināt. Ja zini, ka draugam vai paziņai patīk tikai un vienīgi pelēki toņi, tad nedāvini koši oranžu vāzi, jo draugs par to var pat apvainoties, un šī vāze, lai gan iegādāta ar vislabākajiem nodomiem, tomēr nonāks atkritumu tvertnē.
Ziedi
Viens no dekoriem, kas būtu nepieciešams ikvienā viesistabā, ir ziedi. Tiem nav obligāti jābūt grieztajiem un pat ne mākslīgajiem ziediem. Pietiks arī, ja telpā būs galdauts, salvetes vai fototapete ar ziedu motīviem, jo nereti grieztie ziedi un istabas augi podos var radīt problēmas, īpaši, ja mājās ir mājdzīvnieki, kuri vāzes vai podus var apgāzt.

Sienas plaukti
Kā praktiski un skaisti dekorāci var tikt izmantoti arī sienas plaukti. Ar to palīdzību vari telpai piešķirt īpašu raksturu. Sienas plaukti mūsdienās pieejami jebkurai gaumei – piedāvājumā ir gan lieli un ietilpīgi grāmatu plaukti, gan pavisam mazi sienas plauktiņi, kas sastāv no viena dēlīša. Sienas plaukti visbiežāk kalpo, lai uz tiem izvietotu gan skaistus foto rāmīšus, gan grāmatas, atzinības raktus un visu citu, kas vien ienāk prātā.

Ir grāmatu plaukti, kuri jau izveidoti interesantā dizainā, formā, piemēram, kā koks vai briedis. Tādā gadījumā plaukts kļūst par aksesuāru pats par sevi, pat bez citu lietu izvietošanas uz tā.

Kārumu trauki
Katrā viesistabā atrodas kāds kārumu trauks, kuru var izmantot arī kā dekorāciju. Varbūt izvietot šokolādes strūklaku nebūs parocīgi, bet var atrast arī citus interesantus veidus. Klasika ir lieli stikla trauki, piemēram, glāzes formā, kur iekšā ielikti saldumi. Bet interesantāk būtu, ja tikt pie saldumiem varētu ar kādas spēles palīdzību, piemēram, uzminot atslēgas kodu. Tad atmosfēra būs rotaļīgāka un brīvāk raisīsies sarunas. 

Skaisti izskatās saldumu trauki arī kā dažādas dzīvnieku figūras, kas nemanāmi atveramas. Tā arī iespējams paslēpt saldumus no bērniem, lai tie nepārēstos. 

Galda spēles
Runājot par rotaļīgu atmosfēru, noteikti jāatvēl vieta, kur novietot arī galda spēles, jo tās noteikti tiks izmantotas.

Paša radīti darbi
Ja aizraujies ar rokdarbiem, tad viesistabā vari izvietot gan apgleznotus svečturus vai tamborētas sedziņas, gan logā iekārt kādu dekoru, piemēram, gaismas virteni ar krāsainām lampiņām, kas tagad ir modē. Skaisti un īpaši ir sezonālie dekori, piemēram, adventes vainagi, protams, Ziemassvētku eglīte vai šajā laikā kāds izdekorēts egles zars, Lieldienu cālīši un Helovīnos – zirnekļu tīkli u.c. Tas viesiem un ģimenei liks novērtēt, cik skaists vaļasprieks tev ir.

Tāfeles
Viesistaba ir telpa, kurā pavadām daudz laika visa ģimene kopā, tāpēc vajag paredzēt kādu veidu, kā atzīmēt pēkšņi prātā ienākušās idejas vai kopīgos mērķus. Tā varētu būt tāfele ar krītu (ne gluži skolas laika stilā, bet modernāks variants, lai tas iederētos interjerā) vai kāds plānotājs. 

Jauki izskatīsies arī notikumu "siena", kur piespraust fotogrāfijas, pasākumu biļetes un zīmītes ar tuvākajiem pasākumiem, mērķiem, ceļojumiem un citiem kopīgiem piedzīvojumiem.

Visdažādākie aksesuāri, dekori, foto rāmīši, vāzes, saldumu trauki, sienas plaukti, galda spēles – viss atrodams interneta veikalā 220.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)