Banner 980x90

Izsludina pieteikšanos uz "Rīga 2014" filmu darbnīcām

Nacionālais kino centrs izsludina pieteikšanos uz radošajām filmu un animācijas darbnīcām Rīga - Eiropas kultūras galvaspilsēta projektā Rīgas kino, pilsētas informācijas portālam Riga24.lv stāsta  Nacionālā kino centra Latvijas filmu nozares informācijas vadītāja Astra Spalvēna.

Radošajās darbnīcās skolas vecuma jauniešiem ir iespēja apgūt prasmes filmēšanā un animācijā, kā arī izveidot savas filmas par Rīgu, kas tiks demonstrētas Rīga - Eiropas kultūras galvaspilsēta pasākumos.
Profesionāļu vadībā jaunieši izstrādās idejas un nofilmēs īsfilmas par dzīvi savās apkaimēs. Tādējādi projekts ienes Rīgas kultūras ainā ne vien pieredzējušus un profesionālus māksliniekus, bet arī radošus jauniešus, kuri, iespējams, savu nākotni saistīs ar kino.

Līdz 7.februārim izsludināta pieteikšanās uz animācijas darbnīcu Imantā, norises laiks 17.-21.februāris, Mārtiņa Grauda meistardarbnīcu Daugavgrīvā, norises laiks 18.februāris-14.marts un Dzintara Dreiberga meistardarbnīcu Purvciemā, norises laiks 4.-28.marts. Pieteikšanās un informācija - rigaskino.lv

Režisors Mārtiņš Grauds veidojis vairāk nekā 600 reklāmas klipus Latvijā un Lietuvā, godalgotus mūzikas klipus grupām Brainstorm, The Movies, Tribes of the City, Satellites Lv u.c. Dokumentālās filmas "Gauja - divreiz vienā upē" režisors, filma dokumentē Latvijas mūsdienu realitāti Gaujas krastos, atsaucoties uz vienu no pirmajām latviešu skaņu dokumentālajām filmām Gauja (1934). Modes īsfilmu "LustLust" (Grand Prix - ASVOFF3) un "Creak" režisors.

Režisora Dzintara Dreiberga dokumentālā filma "Dušečka" tika nominēta Lielā Kristapa balvai kā labākā studentu filma. Veidojis dokumentālās filmas Padoties aizliegts par boksa treneri un tēvu Aivaru Ratnieku, "Mikrob"s par pusaudžu problemātiku dokumentālā kino projekta 15 stāsti par jauno ietvaros. Vairāku reklāmas un mūzikas klipu autors, to skaitā grupai "Astro’n’Out".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)