Banner 980x90

Izsludināta pieteikšanās dalībai Mūsdienu amatniecības festivālā 2014

Latvijas Etnogrāfiskais brīvdabas muzejs ( LEBM) aicina amatniekus un pārtikas produktu tirgotājus līdz 11.jūlijam pieteikties dalībai Mūsdienu amatniecības festivālā, kas šogad jau ceturto reizi notiks 9. un 10.augustā, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja LEBM Izglītības un informācijas nodaļa Eva Pētersone-Birzleja.

Brīvdabas muzeja Mūsdienu amatniecības festivāls ir salīdzinoši jauna tradīcija, kas aktualizē Latvijas amatnieku daudzveidīgās radošās izpausmes. Festivālā aicināti piedalīties Latvijas amatnieki, kas strādā ar visdažādākajām metodēm un materiāliem, savos darinājumos apvienojot amata prasmes, tehnoloģiju attīstības un mūsdienu dizaina elementus.

Mūsdienu amatniecības festivālā Brīvdabas muzejs vēlas apmeklētājiem piedāvāt arī pārtikas produktus un ēdienus, kas radušies mūsdienīgas un uz nākotni vērstas – dabai un cilvēkam draudzīgas saimniekošanas rezultātā Latvijas laukos. Tāpat aicināti arī Latvijā ražotās ekoloģiskās kosmētikas un citu izstrādājumu gatavotāji, kuri atraduši aizraujošu veidu, kā izmantot dabas veltes vai produktīvi likt lietā radošo izdomu un prasmes.

Festivāla laikā norisinās arī amatnieku amatu prasmju demonstrēšana Rīga – Eiropas kultūras galvaspilsētas projekta "Amatnieku darbnīcas TILTS" ietvaros.

Vairāk nekā četrdesmit četrus gadus jūnija pirmajā nedēļas nogalē Brīvdabas muzejs rīko Latviešu tautas lietišķās mākslas darinājumu gadatirgu. Mūsdienu amatniecības festivāla ideja radusies, apkopojot pieredzi par tautas lietišķās mākslas attīstību, interpretācijām un pārvērtībām, apzinoties latviešu tradicionālās amatniecības saknes.

Ar Mūsdienu amatniecības festivāla nolikumu un pieteikuma veidlapām iespējams iepazīties Brīvdabas muzeja mājas lapā "www.brivdabasmuzejs.lv" sadaļā "Gadatirgus".

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)