Banner 980x90

Jāni Gardovski atkārtoti ievēl par RSU rektoru

Trešdien, 28.novembrī, Rīgas Stradiņa universitātes (RSU) Satversmes sapulces laikā notika rektora vēlēšanas. Tajā, piedaloties 122 satversmes sapulces dalībniekiem, par RSU jauno rektoru atkārtoti ievēlēja profesoru Jāni Gardovski, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja RSU Sabiedrisko attiecību nodaļas vadītājs Edijs Šauers.

Satversmes sapulces laikā tika izdalīti 122 vēlēšanu biļeteni, no kuriem, atverot balsošanas urnas, par derīgiem tika atzīts 121. Par profesoru Jāni Gardovski nobalsoja 70 satversmes dalībnieki, savukārt par profesoru Jāni Vētru – 51 satversmes dalībnieks.

Kā jau ir ticis informēts, RSU rektora vēlēšanas notiek ik pēc pieciem gadiem, un šogad tās notika 28.novembrī. RSU rektoru vēl universitātes Satversmes sapulce, kura sastāv no 130 dažādiem augstskolas pārstāvjiem, to skaitā 26 studentiem. Par rektoru ievēl to kandidātu, par kuru klātesošie ir atdevuši vairāk nekā pusi balsu. Saskaņā ar Augstskolu likuma 17.pantu, augstskolas ievēlēto rektoru vēl apstiprina Ministru kabinets. Rektors amata pienākumus sāk pildīt pēc apstiprināšanas Ministru kabinetā. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)