Banner 980x90

Jaunā Rīgas teritorijas plānojuma nodošana sabiedriskai apspriedei varētu aizkavēties par vairākiem mēnešiem

Rīga, 21.janv., LETA. Jaunā Rīgas teritorijas plānojuma līdz 2030.gadam redakcijas nodošana sabiedriskai apspriedei varētu aizkavēties vēl par vairākiem mēnešiem, aģentūra LETA noskaidroja Rīgas domes Pilsētas attīstības departamentā.

Pirmo reizi plānojuma publiskā apspriešana norisinājās no 2018.gada 9.janvāra līdz 8.februārim. Šajā laika posmā departaments saņēma vairāk nekā 1000 iedzīvotāju iebildes, priekšlikumus un jautājumus, kā rezultātā atbildīgā domes komiteja lēma par plānojumu nodošanu pilnveidei.

Sākotnēji tika paredzēts, ka plānojums uzlabots un atkārtoti nodots sabiedrības izvērtēšanai tiks pērnā gada rudenī, lai jau šī gada sākumā to varētu apstiprināt. Tomēr, kā aģentūrai LETA pastāstīja pašvaldības Pilsētvides attīstības pārvaldes vadītāja Ilze Purmale, visu procesu "nobremzējušas" izmaiņas normatīvajos aktos.

"Pilnveidoto redakciju mēs jau bijām gandrīz izstrādājuši, taču pērn septembrī tika pieņemti grozījumi Zemes pārvaldības likumā, kas sarežģīja situāciju ar tehniskās/publiskās infrastruktūras attīstību. Līdz ar to mums ir liela neizpratne par daudzām lietām, kuras skaidrotas tiek ministriju līmenī," pauda Purmale.

Pašvaldība cer, ka plānojums nodots atkārtotai apspriedei tiks līdz vasarai.

Patlaban spēkā ir Rīgas teritorijas plānojums 2006.-2018.gadam un tad darbosies līdz brīdim, kad tiks apstiprināts jaunais plānojums.

Rīgas teritorijas plānojuma līdz 2030.gadam izstrādes process tika sākts 2012.gadā. Tas ir pašvaldības ilgtermiņa teritorijas attīstības plānošanas dokuments, kur noteiktas prasības teritorijas izmantošanai un apbūvei, tajā skaitā funkcionālais zonējums, publiskā infrastruktūra, teritorijas izmantošanas un apbūves noteikumi, kā arī citi teritorijas izmantošanas nosacījumi Rīgas administratīvajā teritorijā. Teritorijas plānojums tiek izdots ar Rīgas domes saistošajiem noteikumiem, kas nozīmē, ka tas ir saistošs jebkurai fiziskajai un juridiskajai personai, veicot darbības saistībā ar nekustamo īpašumu.

Pēc Latvijas Republikas neatkarības atjaunošanas, Rīgas dome ir izstrādājusi divus galvaspilsētas teritorijas plānojumus - 1995.-2005.gadam un 2006.-2018.gadam.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)