Banner 980x90

Jaunākie tenisisti sacenšas LTS SEB tenisa festivālā Mežaparkā

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Pagājušajās brīvdienās Rīgas satiksmes tenisa klubā norisinājās LTS SEB tenisa festivāls, kopā pulcējot 164 Latvijas jaunos tenisistus vecumā līdz 10 gadiem. Turnīra atklāšanā notika īpaša spēle piedalījās Gvido Zemrībo, bijušais LTS prezidents, LR Augstākās tiesas pirmais priekšsēdētājs atjaunotās neatkarības laikā.

Kā pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja Latvijas Tenisa savienības pārstāvis Kārlis Lejnieks, sestdien LTS SEB tenisa festivāls iesākās ar paraugspēli teju starp vecāko un jaunāko tenisa spēlētāju. Bijušajam LR Augstākās tiesas priekšsēdētājam Gvido Zemrībo, kurš cienījamā 83 gadu vecumā joprojām ir aktīvs tenisa spēlētājs, pretī stājās jaunais censonis, 6 gadus vecais Toms Emīls Stalidzāns. Simboliskajā spēlē pārāks izrādījās jaunākais spēlētājs. Turpinājumā noritēja spraigas sacensības U8, U9 un U10 vecuma grupās divu dienu garumā.

Jaunākajā (Red) vecuma grupā starp zēniem pirmo vietu izcīnīja Ernests Treimanis, otro vietu Tomass Dālderis, trešo – Martins Mašals. Savukārt starp meitenēm pirmā vieta Vladislavai Lešcinskai, otrā vieta Annai Azarovai un trešā vieta Kjārai Paulai Želubovskai. U9 (Orange) vecuma grupā zēniem pirmajā vietā ierindojās Ricardas Rybakas, otrajā – Artūrs Žagars, bet trešajā Aleksandrs Čurkins. Meitenēm – 1.vieta Adelīnai Lačinovai, 2.vieta – Elizabetei Martai Hamitovai un 3.vieta Oļesjai Demčenkovai. Vecākajā (Green) grupā starp zēniem pirmās trīs vietas sadalīja Dāvids Āķis, Daņila Folkheims un Andrejs Kalinins. Starp meitenēm – Aleksandra Rožkalne, Sofija Zariņa un Agnese Laugale.

LTS SEB tenisa festivāls ir kļuvis par tradicionālu pavasara vēstnesi jaunajiem tenisa spēlētājiem. Piecu gadu laikā tas kļuvis par nozīmīgu pasākumu Latvijas tenisa attīstībai, sniedzot bezmaksas iespēju bērniem aizvadīt savu pirmo nopietno turnīru un liekot pamatus turpmākajai tenisa karjerai. "Šogad LTS SEB tenisa festivāls notika jau piekto reizi, un ar katru gadu redzam, ka tas kļūst par arvien nopietnāku un nozīmīgāku turnīru, kurā jaunākie tenisisti gūst savu pirmo pieredzi. Turnīrā atmosfēra ir draudzīga un pacilāta, kā īstos svētkos, taču pret sportisko pusi bērni un viņu vecāki attiecas ar lielu nopietnību un cīņassparu. Tas liek cerēt, ka pašlaik aug spēcīga tenisa paaudze, par kuru pēc laika runās arī pasaules mērogā. Augstu novērtējam arī mūsu atbalstītāju palīdzību šī turnīra norisē, it īpaši ilggadīgo sadarbību ar SEB banku, kas sniedz ievērojamu ieguldījumu Latvijas tenisa attīstībā," par LTS SEB tenisa festivālu stāsta Latvijas tenisa savienības ģenerālsekretārs Kārlis Lejnieks.

SEB bankas vadītāja Ieva Tetere: "Patiess prieks redzēt, ka tenisa festivāls kļūst arvien populārāks un spēlētāju skaits palielinās. Tenisa spēlē jaunietim ir iespējams sevi pierādīt, apliecināt savu mērķtiecību, rūdīt raksturu, iemācīties ar cieņu pieņemt zaudējumu un tiekties uz godīgu uzvaru. Tās ir īpašības un izpausmes, kuras veido stipru un spēcīgu personību. Tāpēc esam gandarīti par iespēju sniegt atbalstu jauniešu tenisa festivālam jau sesto gadu, lai aizvien vairāk bērni un jaunieši izvēlētos sportiski pavadīt savu brīvo laiku, piepildot to ar veselīgu un aizraujošu dzīvesveidu."

Sacensību laikā notika arī izloze, kur bērniem bija iespēja iegūt dažādus sporta aksesuārus un suvenīrus, ko savās sportistu gaitās izmantojuši Latvijas spēcīgākie tenisisti Jeļena Ostapenko un Ernests Gulbis. Arīdzan sacensību pirmo trīs vietu ieguvēji katrā vecuma grupā par piemiņu un motivāciju turpmākiem sasniegumiem saņēma gan Ernesta Gulbja, gan Jeļenas Ostapenko Grand Slam un citu pasaules lielāko turnīru dalībnieku kartes.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)