Banner 980x90

Jēkabpils kļūst par Rīgas Zooloģiskajā dārza lūšu aizbildni

Novembrī Jēkabpils pilsēta kļuvusi par Rīgas Zooloģiskajā dārzā mītošo lūšu aizbildni, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Jēkabpils pilsētas pašvaldības sabiedrisko attiecību nodaļas speciāliste Lāsma Skļarska.

Rīgas Zooloģiskajā dārzā mīt divi lūši: Kamēlija (dzimusi 2011.gada 26.maijā, filiālē Kalvenē) un Rubīns (dzimis 2011.gadā, aptuveni 15.maijā, kā mazulis atrasts kādas mājas pagalmā). Pie lūšu mītnes šobrīd ir izvietots informatīvs plakāts "Jēkabpils lūšu rezidence".

Jēkabpils pilsēta kļuvusi par lūšu aizbildni, jo Jēkabpils ģerbonī attēlots sudraba laukumā zem egles uz labo pusi ejošs lūsis dabīgās krāsās. Jēkabpils ģerboņa zīmējumu Heraldiskā komisija pieņēma 1924.gada 21.novembrī. Šādam ģerboņa zīmējumam bijusi sava priekšvēsture. Leģenda vēsta, ka reiz Kurzemes hercogs Jēkabs devies medīt. Ilgi viņš klīdis pa savas hercogistes mežiem, bet medījums nav gadījies. Beidzot viņš nonācis Daugavas krastā un te zem kuplas egles – lūsis. Nomedījis hercogs lūsi un pamanījis, ka tuvumā ir neliela pilsētiņa. 1670.gada 12.februārī Kurzemes hercogs Jēkabs te dibināja pilsētu Jakobstadt jeb Jēkabpili.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)