Banner 980x90

JKP Rīgas domē sola veikt pilnīgu pašvaldības budžeta auditu

Foto: Ieva Makere/ LETA
Foto: Ieva Makere/ LETA
Jaunā konservatīvā partija (JKP) Rīgas domē sola veikt pilnīgu pašvaldības budžeta, līgumu un struktūru auditu, liecina partijas Centrālajā vēlēšanu komisijā iesniegtā programma.

JKP Rīgas pilsētas reformu plānu 2017.-2020.gadam sola īstenot tūlīt pēc ievēlēšanas Rīgas domē.

Programmā partija sola veikt pašvaldības struktūras un amatu funkciju, līgumsaistību un darbinieku profesionālās atbilstības un konfliktu, kā arī pašvaldības budžeta auditu. Atsevišķas pašvaldības funkcijas tiks deleģētas uzņēmējiem, bet pašvaldības parādsaistības pārkreditētas uz zemākiem procentiem, sola partija. Savukārt pašvaldības dokumenti, kuri neskar valsts noslēpumu, tiks atslepenoti, lai nodrošinātu pārvaldes struktūras un iepirkumu caurspīdīgumu.

JKP paredzējusi galvaspilsētā no 2018.gada ieviest bezmaksas sabiedrisko transportu, nepalielinot pašvaldības SIA "Rīgas satiksmes" dotācijas no pilsētas budžeta, kā arī samazināt uzņēmuma administratīvos izdevumus.

Savukārt, lai padarītu galvaspilsētas vidi ērtāku rīdziniekiem, paredzēts izveidot "Park&Ride" sistēmu, kas būtu savienota ar sabiedriskā transporta un velo infrastruktūru. Sabiedriskā transporta kursēšanas grafiks tiks salāgots ar pasažieru plūsmas intensitāti. Tāpat paredzēts pasažieru ostu sasaistīt ar pilsētas gājēju infrastruktūru, kā arī attīstīt dzīvojamo rajonu, iekšpagalmu un stāvlaukumu infrastruktūru.

JKP sola atvieglot pilsētas administratīvo slogu un nodrošināt finansiālus atvieglojumus uzņēmējdarbības sākšanai pilsētā. Plānots, ka tiks izveidota aģentūra efektīvai investoru piesaistei un Rīga tiks attīstīta kā reģiona metropole. Turklāt tiks veicināta sadarbība ar Pierīgas pašvaldībām, veidojot kopīgu sabiedrisko transportu, specializētus izglītības pakalpojumus un sporta infrastruktūru.

Partija arī plānojusi palielināt un līdzsvarot sociālo atbalstu, izveidot centrus bezpajumtniekiem un tos plānveidā rehabilitēt. Savukārt pašvaldības policijas darba uzlabošanai paredzēts pāriet no sodīšanas un prevenciju.

JKP sola palielināt ēku remonta apjomu un samazināt to izmaksas, celt sociālos ciematus un nodrošināt darba vietu pieejamību trūcīgajiem. Daudzbērnu ģimenēm plānots ieviest īres atvieglojumus.

Jau ziņots, ka JKP sarakstā ar pirmo numuru iekļauta bijusī Korupcijas novēršanas un apkarošanas biroja (KNAB) priekšnieka vietniece Juta Strīķe, kurai kā nākamie seko partijas vadītājs, bijušais tieslietu ministrs Jānis Bordāns un bijušais KNAB Operatīvo izstrāžu nodaļas priekšnieks Juris Jurašs. Trijotne ir arī partijas Rīgas mēra amata kandidāti.

Sarakstā atrodas arī bijušais Jaunsardzes un informācijas centra direktors Druvis Kleins, nesen partijā iestājies bijušais Uzņēmumu reģistra vadītājs un iekšlietu ministrs Māris Gulbis, Daudzbērnu ģimeņu biedrības vadītājs Imants Keišs un dzejniece Eva Mārtuža.

JKP cer, ka partija Rīgas domē iegūs vairāk nekā desmit deputātu vietas.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)