Banner 980x90

Kā atraktīvi iekārtot savu piemājas dārzu lieliskai vasaras atpūtai?

Piemājas dārzs ir lieliska pievienotā vērtība mājai, tāpēc tā labiekārtošana vasaras sezonai ir katra saimnieka sapnis. Ja dārzs ir plašs, tajā var izvietot dažādas aktivitātes, kas aizrauj gan pieaugušos, gan bērnus. Par to, kā atsvaidzināt parastu piemājas dārzu, lai atpūta būtu lieliska, lasiet turpinājumā. 

Lapenes un nojumes
Ērta un komfortabla atpūtas vieta ģimenei var būt jauna lapene vai nojume. Lapenes pasargā no tiešiem saules stariem un vēja. Tā ir vieta, kur atpūsties, sarunāties svaigā gaisā un vienkārši papusdienot. 

Lapenēm ir vairāki sienu veidi, kas pieļauj iespēju regulēt, no kuras puses nāk vējš vai saules stari. Protams, ir lapeņu veidi, kas ir atvērta tipa, tādējādi liedzot iespēju palikt lietainā un vējainā laikā zem lapenes jumta, ja no sāna nāk brāzmas. 

Dažāda veida, izmēra un dizaina lapenes un nojumes interneta veikalā 220.lv var atrast ikviens, tāpēc izvērtējiet savu dārza platību, vietu, kur to uzbūvēt un mērķus, kā šo vietu lietosiet. 

Lapenes un nojumes var papildināt ar dārza mēbeļu komplektiem, vislabāk, ja tie ir universāli, viegli pārnēsājami un piemēroti arī vēsākiem laikapstākļiem. 

Pakarināms šūpuļkrēsls
Šāds dizaina elements jeb mēbele dārzam mēdz būt vienmēr aizņemta ar potenciālo sēdētāju rindu – tas ir ērts, skaists un ļauj viegli šūpoties, lasot grāmatu, sarunājoties vai vienkārši labi pavadot laiku. Dārza šūpuļkrēsls ir ne tikai moderns, bet arī praktisks, tāpat to var arī pārvietot. 

Batuts
Batutus iemīļo ne tikai bērni, bet arī viņu vecāki un citi pieaugušie – ja jums patīk aktīvi pavadīt laiku vai vienkārši ļaut bērniem izpriecāties, tad batuta esamība dārzā var gan viņus noslogot, gan turēt turpat acīs, zinot, ka viņi aktīvi darbojas vienā vietā. 

Batutiem ir daudz un dažādi izmēri, tāpat arī, ja vēlaties lielāku drošību, jūs varat izvēlēties batutu ar sienām, kas garantēs, ka bērni, aizrautīgi lēkājot, nejauši neizkritīs.

Baseini
Piepūšamais baseins karstā vasaras dienā ir lieliska opcija, ja nav iespējas katru dienu veldzēties jūrā vai upē. To ļoti novērtēs bērni. Protams, ir vairāki baseinu veidi, piemēram, diametrā un tilpumā mazāki piepūšamie baseini, kas ir piemēroti bērniem, un lielie baseini, kuros atpūsties var arī pieaugušie. 

Lai baseins pilnvērtīgi varētu darboties, tam primāri ir vajadzīgs ūdens, kā nodrošināšanai varat iegādāties šļūteni, tādējādi ērti piepildot baseinu, papildinot to vai arī regulāri tīrot. 

Dārza aksesuāri 
Jauka ikdienas un brīvdienu maltīte brīvā dabā ir ne tikai lieliska ideja, bet arī daudz, daudz gardāka ēdienreize, nekā esot telpās, tāpēc pilnvērtīgai dārza atpūtai ir vērts iegādāties arī grilu. Grils blakus lapenei ir ieguvums, jo uzreiz var servēt svaigi kūpinātu un ceptu gaļiņu, kas ir garšu un smaržu kārpiņu eksplozija jebkuram dabas un svaiga gaisa cienītājam. 

Romantiskiem dārza vakariem lapenē jūs varat iegādāties arī nelielus aksesuārus – dārza saules bateriju lampas, kuras dienas laikā uzlādējas, bet vakaros kļūst apgaismotas. Ir arī citi gaismekļu veidi, piemēram, bambusa vai metāla laternas, kuras var piekarināt. Savā dārza zālājā vai puķu dobēs varat izvietot arī dažādus dekoratīvos akcentus – zaķi, kaķi, vējdzirnavas, putnu aizbaidītāju un daudzas citas lietas. 

Lai vasara būtu lieliska un pilnvērtīga, iesakām tai gatavoties jau laikus un vajadzīgās lietas iegādāties jau pavasarī. Pirmie siltie pavasara mēneši var būt kā sezonas atklāšana dārzā ar gardi ceptu gaļu un sirsnīgām sarunā jūsu jaunajā dārza lapenē vai nojumē!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)