Banner 980x90

Kā iekrāt naudu virtuves remontam un kur meklēt papildu līdzekļus?

Domājot par virtuves remontu, viens no būtiskākajiem jautājumiem ir finanses. Lai arī var rasties vēlme ieekonomēt, tomēr dažkārt pārāk liels taupīgums var radīt papildu izdevumus vēlāk. Turklāt sākot remontu, var atklāties, ka vajadzības ir lielākas un arī naudas nepieciešams vairāk, nekā sākotnēji plānots. 

Viens no risinājumiem, ja aktuāls virtuves remonts, ir patēriņa kredīts internetā. Tas ir salīdzinoši vienkārši noformējams un piemērots situācijās, ja nauda vajadzīga steidzami. Taču, ja kredīta noformēšana nav piemērotākā opcija un remonts nav vajadzīgs steidzami, nepieciešamo naudas summu var arī sakrāt. Turpinājumā daži padomi, kā salīdzinoši viegli un ātri sakrāt nepieciešamo naudu.

Mērķa noteikšana 
Pirmais solis ir saprast, kāda naudas summa ir nepieciešama un cik ilgā laikā to ir iespējams sakrāt. Konkrēts mērķis palīdzēs saglabāt motivāciju un mērķtiecīgi rīkoties, lai šo ieceri īstenotu.

Budžeta plāna izveide
Kad ir zināms, kāda naudas summa katru mēnesi jāatliek, laiks izveidot jaunu budžeta plānu, tajā iekļaujot arī šo izdevumu kategoriju. Ja šķiet, ka naudas visam nepietiks, vērts izvērtēt savus izdevumus un atrast iespējas, kā tos samazināt. To izdarīt būs vienkāršāk, ja ilgāku laika posmu, piemēram, mēnesi, pierakstīsi visus savus izdevumus. Tādā veidā ātri vien būs skaidrs, kuri ir ‘’liekie’’ tēriņi.  Tālāk jau tikai atliks ieviest nepieciešamās korekcijas. 

Viena no kategorijām, kur ietaupīt ir visvienkāršāk, ir pārtika. Tas var nozīmēt biežāk gatavot mājās, plānot ēdienreizes un doties iepirkties ar sarakstu, ņemt pusdienas līdzi, nevis doties pusdienās uz kafejnīcu. Tas viss prasa mainīt ieradumus, taču, ja vēlies turpmāk uzturēties skaistā, funkcionālā virtuvē, tad tas noteikti ir tā vērts. 

Sekot līdzi budžeta plāna izpildei (un naudas krāšanas progresam) var vairākos veidos – piemēram, visu pierakstot kladē vai  īpaši izveidotā failā datorā. Tāpat pieejamas arī dažādas mobilās aplikācijas, kas ļauj sekot līdzi finanšu plūsmai ērtā un mūsdienīgā veidā. 

Automātiskais maksājums
Lai mērķi izdotos veiksmīgi sasniegt, svarīgi to noteikt kā vienu no prioritātēm. Tas nozīmē, ka šim nolūkam paredzēto naudu vajadzētu nolikt uzreiz – algas dienā, nevis mēneša beigās. Ja nauda šim mērķim tiek skaitīta uz atsevišķu bankas kontu, internetbankā var pieslēgt automātisko maksājumu, lai noteiktajā datumā norādītā naudas summa no viena konta uz otru tiktu pārskaitīta automātiski. Tādā veidā plānu īstenot būs daudz vienkāršāk. 

Ja naudas tomēr nepietiek
Lai arī cik rūpīgi tiktu plānots budžets un veidots iekrājums, tomēr dzīve mēdz sagādāt dažādus pārsteigumus, kas novirza no mērķa. Tādēļ, ja virtuves remontam ieplānotais laiks jau ir pienācis, taču nepieciešamā naudas summa vēl nav sakrāta, iespējami divi risinājumi – remonts vēl uz kādu laiku jāatliek vai jāmeklē iespējas saņemt trūkstošos naudas līdzekļus kur citur.  Viens no ātrākajiem veidiem, kā tikt pie papildu naudas līdzekļiem, ir kredīta noformēšana. Pieejamas visdažādākās summas uz īsākiem un garākiem termiņiem, turklāt aizdevuma saņemšanai nav vajadzīga ne ķīla, ne galvojums. Taču jāpatur prātā, ka kredīta noformēšana ir atbildīgs lēmums, tādēļ pirms aizņemšanās:
• nosaki, kāda ir vajadzīgā naudas summa un neņem vairāk, kā vajadzīgs;
• izvērtē, kāds ikmēneša maksājums Tavai maksātspējai ir visatbilstošākais – tas palīdzēs saprast, kādu atmaksas termiņu izvēlēties;
• salīdzini vairākus kredītus, jo to procentu likmes un aizņemšanās nosacījumi var būtiski atšķirties.

Lai sakrātu naudu virtuves remontam vai jebkuram citam mērķim, svarīga ir plāna izveide un mērķtiecīga darbošanās, lai šo plānu īstenotu. Tad viss noteikti izdosies.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)