Banner 980x90

Kā izvēlēties īsto šujmašīnu?

Tām, kurām tērpu šūšana un labošana ir hobijs vai peļņas avots, agri vai vēlu nonāk pie jautājuma – kādu šujmašīnu izvēlēties? Ja arī Tev tas ir aktuāli, turpini lasīt un uzzini, pēc kādiem kritērijiem atrast piemērotāko šujmašīnu. 

Izmantošanas mērķis
Pats pirmais jautājums – šujmašīna nepieciešama hobijam vai darbam? Atkarībā no atbildes varēsi vērtēt dažādu modeļu piemērotību konkrētajam uzdevumam. Piemēram, hobijam paredzēta šujmašīna var būt vienkāršāka nekā profesionālai darbībai piemērotā. 

Finansiālās iespējas
Mūsdienās, kad šujmašīnas šeit pieejamas daudzveidīgā izvēlē, katrs var atrast savām vajadzībām un finansiālām iespējām piemērotāko risinājumu. Taču, pirms iegādājies daudzfunkcionālu ierīci, izvērtē vai tiešām visas šīs iespējas arī izmantosi. 

Svarīgākās funkcijas
Uzmanība jāpievērš arī svarīgākajām funkcijām. Pirms iegādājies šujmašīnu, pārliecinies, ka ierīce nodrošina tādas funkcijas kā:
• taisnais dūriens;
• zig-zag dūrieni;
• iespēja strādāt ar dubulto adatu;
• iespēja regulēt dūriena platumu un garumu;
• iestrādāti atpakaļgaitas stiprinājumi;
• iestrādāts spolītes uztinējs;
• iespēja vienkārši nomainīt pēdiņas.

Protams, ir arī daudzas citas funkcijas, kas var būt ļoti svarīgas un noderīgas, piemēram, šujmašīnā iebūvēts apgaismojums vai plāksnīte, kurā iezīmēti vīļu platumi. 

Specifiskas prasības
Izvēloties šujmašīnu, jāņem vērā arī savas individuālās prasības. Lūk, daži kritēriji, kas palīdzēs atrast prasībām atbilstošāko risinājumu!
• Kuģīša veids. Kuģītis var būt novietots horizontāli vai vertikāli, taču tas neietekmē darba galarezultātu. Tiek uzskatīts, ka šujmašīnās ar horizontālu kuģīti diega spolīti nomainīt ir vienkāršāk.
• Iespēja regulēt pēdiņu spiedienu. Ja plāno darboties ar īpaši plānu, vatētu vai adītu audumu, tad šī funkcija būs īpaši noderīga – tādā veidā audums netiks tik ļoti izstiepts.
• Iespēja atšūt auduma apakšmalas. Lai paveiktu šo uzdevumu, var izmantot gan speciālo, gan universālo pēdiņu.
• Overloka imitācijas dūriens. Šī funkcija noderīga, ja plānots apstrādāt grieztas, ātri irstošas auduma malas vai trikotāžu. Te gan jāatceras, ka šujmašīnas overloka imitācijas dūrieni izpildījuma ziņā atšķirsies no overloka veiktajiem.
• Dekoratīvie dūrieni. Ja paredzēts piešūt aplikācijas vai atšūt piedurkņu galus, noderīga būs iespēja veikt dekoratīvos dūrienus.
• Šūšanas ātruma regulēšana. Iesācējiem noderīga funkcija – no sākuma var uzstādīt mazāko ātrumu, bet, kad prasmes apgūtas labāk, to var palielināt.
• Iespēja šūt dažāda biezuma audumus. Ņemot vērā, ka šūšanas darbā tiek izmantoti dažāda biezuma audumi, svarīgi, lai šujmašīna spēj tikt galā ar visiem šiem uzdevumiem. Uzmanība jāpievērš arī tam, lai aprīkojums (adatas, diegi, pēdiņas) būtu piemērotas konkrētā uzdevuma veikšanai.

Lai saprastu, kura šujmašīna no plašā piedāvājuma ir piemērotākā, svarīgi rūpīgi iepazīties ar tās specifikāciju un, ja nepieciešams, jautāt padomu pārdevējam. 

Overloki
Pārdošanā arī overloki – iekārtas, ar kuru starpniecību var līdzeni apgriezt un apvīlēt auduma malas, lai tās neirtu. Šāda ierīce noder dažādu šūšanas darbu veikšanā, tomēr jāņem vērā, ka tā nespēj aizvietot šujmašīnu. 

Kur iegādāties šujmašīnu?
Šujmašīnu izvēle šobrīd ir daudzveidīga, un tās nopērkamas dažādās tirdzniecības vietās – gan specializētos veikalos, gan citviet. Arvien biežāk cilvēki savu šujmašīnu izvēlas meklēt un iegādāties internetā – pirmkārt, tas ir ātrāk un ērtāk, otrkārt, pieejams plašs šujmašīnu klāsts, tās vienkāršāk savstarpēji salīdzināt. 

Iepērkoties internetā, jāatceras, ka spēkā ir distances līgums, kas ļauj iegādāto preci 14 dienu laikā atdot atpakaļ pārdevējam. Un, neatkarīgi no izvēlētās tirdzniecības vietas, pirms pirkuma izdarīšanas jāizlasa arī tā garantijas noteikumi. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)