Banner 980x90

Kā izvēlēties piemērotu grilu?

Vairs nav ilgi jāgaida, kad tiks atklāta grilēšanas sezona. Nav šaubu, ka uz uguns gatavotam ēdienam ir īpaša garša. Turklāt tā gatavošana var pārvērsties par īstu izklaidi. Lielu lomu visā grilēšanas procesā spēlē tieši grils. Kādu grilu izvēlēties? Lasiet raksta turpinājumu un uzziniet!

Ogļu grils
Šāda veida grils būs pats piemērotākais tiem cilvēkiem, kuriem patīk tradicionālas vērtības, proti, piešķirt ēdienam vienreizējo dūmu garšu un smaržu. Jāsaka gan, ka pašiem iesācējiem šis grils varētu nebūt pats piemērotākais, jo tas prasa zināmas iemaņas, piemēram, jāprot izvēlēties pareizo daudzumu ogļu vai malkas, lai tās pietiktu ēdiena pagatavošanai. Kā arī jāseko līdzi tam, vai ogļu nav pārāk daudz un nav pārāk liels karstums, kas varētu sadedzināt uz tā esošo pārtiku. 

Vēl jāatceras, ka pēc katras grilēšanas reizes nāksies to attīrīt no pelniem.

Gāzes grils
Gāzes grils ir ļoti ērts, un to ir viegli lietot. Šāds grils ļoti ātri uzsilst, līdz ar to arī maltīti iespējams pagatavot ātrāk. Gāzes grilam ir vienkārša apkope, kas neprasa lielas pūles. Atliek vien pēc grilēšanas notīrīt grilēšanas režģi, un tas būs gatavs nākamās maltītes gatavošanai. 

Elektriskais grils
Šāda veida grili ir dabai draudzīgi, jo netiek izmantotas ne ogles, ne gāze. Šādu grilu var lietot pat iekštelpās. Elektrisko grilu var izvēlēties tie cilvēki, kuriem nav pieejama vieta, kur varētu lietot abus iepriekš minētos grilus. Pirms izvēlēties šo grilu, noteikti jāpievērš uzmanība tā jaudai, kā arī jānoskaidro, kādus ēdienus uz tā var gatavot. 

Kad esat izvēlējies konkrētu grila veidu, ir vairākas svarīgas īpašības, kurām jāpievērš uzmanība, pirms izdarīt gala izvēli.

Grila izmērs
Protams, nav vienas atbildes, kura noteiktu, kāda izmēra grils jums ir jāiegādājas. Grila izmēru nosaka jūsu vēlmes un vajadzības. Piemēram, ja jums ir pietiekami liels pagalms un garāža, kur šo grilu glabāt, tad pavisam noteikti jūs varat iegādāties lielāku grilu. Tāpat lielāks grils noderēs tad, ja jūs diezgan bieži gatavojat lielākam cilvēku skaitam. Taču, ja zināt, ka grilu izmantosiet reti, tad varat iegādāties arī mazāka izmēra grilu.

Grila materiāls
Tieši materiāls nosaka to, cik ilgi grils kalpos. Ja vēlaties, lai grils jums kapo pēc iespējas ilgāk, tad izvēlieties nerūsējošā tērauda grilu. To, vai grils ir no nerūsējošā tērauda, nosaka speciāls marķējums uz tā. Jo biezāks būs grils, jo ilgāk tas kalpos.

Grilēšanas zonas platība
Grilēšanas zonas platības lielumu nosaka tas, cik cilvēkiem jūs lielākoties gatavojat. Ja tā ir vairāku cilvēku ģimene, tad lietderīgāk būs izvēlēties grilu ar lielāku grilēšanas zonas platību. Tāpat, ja jūs vēlaties uz grila gatavot gan uzkodas, gan pamatēdienu un, iespējams, pat desertu, tad lielāka grilējamā zona būs nepieciešamība.

Dažāda veida grilus iespējams apskatīt un iegādāties interneta veikalā 220.lv – uzzināt vairāk!

 

 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)