Banner 980x90

Kā izvēlēties putekļu sūcēju?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Mēs katrs esam nonākuši situācijā, kad iegādājamies kaut ko jaunu, taču zināšanu par šo produktu vai preci nav īsti nekādu. Viens no šāda veida pirkumiem noteikti ir arī putekļu sūcējs. Mūsdienās tehnoloģijas ir tik ļoti attīstītas, ka mēdzam apjukt to izvēlē, jo katrai precei, tostarp putekļu sūcējam, ir tik daudz veidu, ražotāju, funkciju, vizuālo dizainu un vēl citas nianses, kā rezultātā nonāk pie secinājumu, ka putekļu sūcēja izvēlei ir jāvelta izpētes darbs un laiks. Tā kā putekļsūcējs lielākoties tomēr ir ilgtermiņa pirkums, ir nepieciešams apsvērt ļoti daudzas būtiskas nianses pirms tā iegādāšanās. 
Galvenokārt tiek izšķirti trīs veidu putekļu sūcēju tipi – sausās tīrīšanas putekļu sūcēji, mazgājošie putekļu sūcēji un roboti (uzzināt vairāk). Tajā pašā laikā ir iespējama arī vairāku tipu kombinācija, piemēram, ir tādi putekļu sūcēji roboti, kuri vienlaicīgi veic gan sauso, gan mazgājošo tīrīšanu. 

Putekļu sūcējiem ir trīs veida putekļu savākšanas veidi, t.i. putekļu maisiņš, konteineris un ūdens filtrs. Pieejami arī tādi putekļu sūcēji, kuriem ir jauktais putekļu savākšanas tips, kur tiek apvienoti divi vai visi trīs putekļu savākšanas veidi. Vispraktiskākais putekļu savākšanas veids ir ūdens filtrs, jo ūdens putekļiem neļauj nonākt atpakaļ telpā, kā arī gaiss pēc uzkopšanas ir tīrāks. 
 
Katram putekļu sūcējam ir savs putekļu savākšanas tvertnes tilpums. Ja telpa, kurā tiek veikta tīrīšana, nav salīdzinoši plaša un tīrīšanu nav nepieciešams veikt katru dienu, tad piemērots risinājums ir putekļu sūcējs ar mazāku tvertni, taču, ja telpas ir lielas, tad, protams, ir jādomā par lielāku putekļu savākšanas tvertni. Tvertņu tilpumi ir ļoti dažādi, sākot ar 0,1 litru līdz pat 40 litriem. Šī ir nianse, kas noteikti jāņem vērā un jāizvērtē pirms putekļu sūcēja iegādāšanās.

Pirms putekļu sūcēja iegādāšanās ir jāizvērtē arī tā motora jauda. Tā, protams, katram putekļu sūcējam ir atšķirīga – sākot jau no 17 vatiem līdz pat 2400 vatiem. Taču ir jāatceras, ka motora jauda nenozīmē to pašu, ko sūkšanas jauda. Motora jauda nozīmē to, kāds būs elektroenerģijas patēriņš, taču sūkšanas jauda nosaka ierīces veiktspēju. Lai putekļu sūkšanas process būtu efektīvs, ir jāatceras, ka katrai virsmai ir sava putekļu savākšanas jauda. Tomēr, lai putekļu sūkšanas process gūtu panākumus, ir jāatceras, ka katrai virsmai ir jābūt piemērotam putekļu sūcēja kāta uzgalim, kam ir sava specifika.
 
Vēl viena nepieciešama nianse ir vada garums. Lai putekļu sūkšana būtu salīdzinoši ērts process, jāizvēlas tāds vads, kura garums atbilst platībai, kuru ir nepieciešams uzkopt. Tajā pašā laikā, ja ir sajūta, ka vads var apgrūtināt tīrīšanas procesu, tad ir iespēja iegādāties arī bezvada putekļu sūcēju, kas darbojas ar akumulatora palīdzību. 
 
Un visbeidzot ir jāatceras, ka ir jāiegādājas tāds putekļu sūcējs, kuru var ērti novietot tam paredzētā vietā. Protams, ir jāatceras arī par tā dizainu, lai tas atbilstu mājas interjera dizainam, kā rezultātā, iespējams, putekļu sūcējs nemaz nebūs jānovieto kādā neredzamā kaktā, jo tas vizuāli būs kā akcents telpai. Ļoti svarīgi ir atcerēties arī par putekļu sūcēja augstumu un garumu – vislabākais variants ir izvēlēties tādu putekļu sūcēju, kuram ir iespējams regulēt augstumu, lai izvairīties no muguras sāpēm.
 
Kopumā ir ļoti daudz un dažādu firmu, ražotāju putekļsūcēju ar tiem specifiskām funkcijām un dizainu, tādēļ vislabākais risinājums būtu sazināšanās ar speciālistu, kas ieteiks vispiemērotāko risinājumu ikviena vajadzībām.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)