Banner 980x90

Kā labāk apgūt ceļu satiksmes noteikumus un sagatavoties CSDD eksāmenam

Lai iegūtu autovadītāja apliecību, ir jāapmeklē autoskola un jānokārto CSDD eksāmeni. Eksāmeni ir divi – teorijas un braukšanas. Šoreiz nedaudz par to, kā labāk un efektīvāk mācīties ceļu satiksmes noteikumus un kā sagatavoties teorijas eksāmenam. 

Lai gan visi esam gājuši skolā un zinām, ko nozīmē mācīties, tomēr šīs prasmes katram var būt atšķirīgā līmenī. Tāpēc apkopojām dažus noderīgus padomus, kas palīdzēs organizēt savu mācīšanās procesu un labāk sagatavoties CSDD teorijas eksāmenam.

♦ Maksimāli koncentrējies teorijas nodarbībās
Jūsu izvēlētā autoskola ir parūpējusies, lai teorijas nodarbībās varētu saņemt visu nepieciešamo informāciju, lai sagatavotos eksāmenam un iegūtu zināšanas, kas ļaus atrasties ceļu satiksmē. Atliek tikai paņemt to, ko autoskola dod. Aktīvi strādājot, klausoties, jautājot un koncentrējoties tieši nodarbībās, par kurām jūs maksājat, jau varat izdarīt lielāko daļu darba. 

Protams, daudz kas atkarīgs arī no teorijas pasniedzēja personības un profesionālajām prasmēm, tāpēc autoskola jāizvēlas uzmanīgi. Piemēram, Autoskola Credo Autoprieks mājaslapā jau piedāvā iepazīties ar visiem pasniedzējiem, kas ļauj gūt priekšstatu, cik labs un kompetents būs pasniedzējs. 

♦ Mājās mācies regulāri, nevis atstāj uz pēdējo brīdi
Lai nostiprinātu teorijas nodarbībās iegūtās zināšanas, vēlams regulāri pārlasīt pierakstus, izpildīt uzdevumus. Atkārtošana ir zināšanu māte – šo sakāmvārdu taču zinām. Tad ir īstais laiks to izmantot. Jo vairāk atkārtosit ceļu satiksmes noteikumus, jo labāk tie iegulsies atmiņā, ļaujot bez grūtībām šīs zināšanas izmantot eksāmenā.

♦ Izmēģini eksāmenu CSDD mājaslapā
Ja ir bažas par CSDD teorijas eksāmena norisi, tad var izmēģināt CSDD eksāmenu izpildīt tiešsaistē, izmēģinot savus spēkus un redzot, cik un kādas ir kļūdas. Atcerieties, ka valsts eksāmenā drīkst būt tikai trīs kļūdas. 

♦ Teoriju nevis iekal no galvas, bet centies izprast būtību
Metode, kad teoriju vienkārši iekaļ no galvas, nav īsti piemērota, lai sekmīgi sagatavotos eksāmenam. Daudz svarīgāk ir iegūt izpratni par to, kā darbojas satiksme, kādi ir noteikumi un likumsakarības. Ja ir šī izpratne, tad var sekmīgi atbildēt uz jebkuru jautājumu. Protams, ir lietas, kas vienkārši jāiemācās un jāatceras – ceļa zīmes, skaitļi, kādi ierobežojumi utt.

♦ Neskaidrības vienmēr noskaidro pie pasniedzēja
Ja kāds jautājums nav īsti skaidrs, tad noteikti nevajag kautrēties to uzreiz noskaidrot pie pasniedzēja vai pašam izpētīt saistītos teorijas jautājumus. Ja kāda tēma paliks īsti nesaprasta, tad var gadīties, ka jautājums tieši no šīs tēmas iegāzīs eksāmenā. Protams, ka labam autovadītājam ir svarīgi zināt visus noteikumus.

 Atceries  tu mācies sev, nevis eksāmena!
Skaidrs, ka ikviens autoskolas audzēknis vēlas pēc iespējas ātrāk pabeigt apmācību un ar pirmo mēģinājumu nokārtot eksāmenus. Tomēr jāatceras, kas ir galvenais mērķis – iegūt vajadzīgās prasmes un zināšanas, lai droši un atbildīgi piedalītos ceļu satiksmē. Ja eksāmens netiek nolikts, tad skaidrs, ka zināšanu pietrūkst. Ceļu satiksmes noteikumi labi jāapgūst sevis dēļ, savas un citu drošības dēļ, jo neviens nevēlas uz ceļa sastapties ar neprasmīgu braucēju, kurš tiesības ir nopircis vai ieguvis, neko tā īsti arī neiemācoties, pateicoties veiksmei.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)