Banner 980x90

Kādas ārdurvis izvēlēties savam mājoklim – no koka vai no metāla?

Publicitātes foto
Publicitātes foto
Dzīvokļu ieejas durvis noteikti ir jāizvēlas no metāla, jo tieši metāls nodrošina iespēju padarīt mājokli par drošu pret negaidītiem viesiem. Ja durvju konstrukcija tiek komplektēta ar pasaules atpazīstamākajām furnitūrām, tad tas dod būtisku priekšrocību drošības ziņā. 

Uzņēmums SIA SKYDAS iesaka izvēlēties 2 slēdzenes, piemēram:
• itāļu slēdzeni zirnekli ar pretizurbšanas plāksni,
• skandināvu slēdzeni ASSA vai Abloy. 
Šādā kombinācijā ieejas durvis būs ar paaugstinātu drošību, jārēķinās ar 100 un vairāk eiro izdevumiem tikai par slēdzenēm un plus pašas durvis.

Kādēļ mūsu uzņēmums neiesaka izvēlēties ieejas koka durvis dzīvoklim?
Koka konstrukciju retos gadījumos izgatavo tik izturīgu, lai ārdurvis būtu izturīgas pret ielaušanos. Visbiežāk koka ārdurvis tiek izgatavotas ļoti vienkāršas. Ja tās aprīko ar furnitūru, kas slēdz vairākos punktos, tās tomēr nav nedz triecienizturīgas, nedz pretuzlaužamas, tātad tās ir ātri atveramas. Ātri atveramas durvis ir tādas, kas neaizņem vairāk par 10 minūtēm tiešā ielaušanās laika, bet, kā pieredze rāda, koka durvīm visbiežāk nav nepieciešamas pat 2 minūtes, lai caur tām ielauztos. 

Publicitātes fotoPublicitātes foto


Ar privātmāju ārdurvīm ir nedaudz citādāk 
Privātmājām var izvēlēties gan koka, gan metāla ārdurvis. Koka ārdurvis bieži ir izskatīgākas par metāla ārdurvīm, bet ir viens būtisks nosacījums, kas jāņem vērā, – ir neskaitāmi daudz dzirdētas sūdzības no cilvēkiem, kas ir saskārušies ar koka ārdurvīm – izplatītākā problēma ir dzīvas konstrukcijas staigāšana. Pavasarī un rudenī durvju vērtne piebriest, savukārt vasarā tā saraujas. Tā tas notiek vairāku gadu garumā, un durvju vērtne ar rāmi tiek pakļauta deformācijas riskiem. Ja tiek rūpīgi izvēlēts koka ārdurvju ražotājs, tad šādai problēmai nevajadzētu būt – ja, pasūtot ārdurvis no koka, izdodas trāpīt uz kvalitatīvu izžāvētu izejas materiālu, tad gala rezultāts būs izsmalcināts un ilgi kalpojošs. Vienīgā prasība, kas noteikti būtu jāievēro, virs ārdurvīm ir vēlama nojume vismaz 1500mm, lai ārdurvis nesaskartos ar tiešiem saules stariem un lietu. 

Ja privātmājas īpašniekiem rūp arī drošība, tad gan nebūtu vērts izskatīt iespēju par koka ārdurvju pasūtīšanu, jo koka konstrukcija ir ātri atverama, tas paaugstina ielaušanās risku caur durvīm.

Publicitātes fotoPublicitātes foto
Metāla ārdurvis privātmājai ir lieliska izvēle, tērauda konstrukcija ir ilgmūžīga. Atliek durvju rāmī iestrādāt nerūsējošā tērauda slieksni, vērtni apdarināt ar mitrumizturīgu un ūdensizturīgu mēbeļu apdari – Umidax Hls, WRB, EDM vai ozola masīvu – un privātmājas ārdurvis ir gatavas kalpot vairākus desmitus gadu, nebūs pakļautas korozijai un rūsai, tāpat arī mehāniskām deformācijām no laikapstākļu iedarbības. Aprīkojot šādas durvis ar augstas kvalitātes skandināvu slēdzeni ASSA 565, ielaušanās riski samazināsies vairākkārtīgi.

Uzņēmums SIA SKYDAS nodarbojas ar pretuzlaužamu metāla ārdurvju izgatavošanu un uzstādīšanu. Mūsu uzņēmuma speciālisti nodrošina bezmaksas konsultācijas drošības jomā, kā arī palīdz izvēlēties piemērotākās durvis mājām un dzīvokļiem.

Esiet laipni gaidīti mūsu salonā:
Rīga, Hanzas iela 6.
www.skydas.lv 

Publicitātes fotoPublicitātes foto


Publicitātes fotoPublicitātes foto
Publicitātes fotoPublicitātes foto
Publicitātes fotoPublicitātes foto
Publicitātes fotoPublicitātes foto

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)