Banner 980x90

Kādēļ indukcijas plīts ir labākā izvēle Tavai virtuvei?

Foto: Shutterstock.com
Foto: Shutterstock.com
Klīst dažādi mīti par to, cik laba vai slikta ir indukcijas plīts salīdzinājumā ar citiem plīšu veidiem. Un vadoties tieši pēc tiem, lielākā daļa cilvēku izdara savu lēmumu par labu vai sliktu šim plīšu veidam. Šajā rakstā – nekādu mītu, tikai un vienīgi uz faktiem balstīti indukcijas plīšu plusi un mīnusi, kas palīdzēs Tev pieņemt savu galīgo lēmumu. 

Mīnuss Nr. 1 – indukcijas plīts uzstādīšana
Ja gāzes plīti vai elektrisko plīts virsmu uzstādīt vari pats vai kāds Tev zināms prasmīgs vīrietis, tad indukcijas plītis uzstādīt drīkst tikai sertificēti šīs jomas speciālisti, jo plīts darbojas uz magnētiskā lauka principa, un, lai izvairītos no bīstamām situācijām, to nepieciešams pareizi savienot ar elektroapgādes tīklu.

Mīnuss Nr. 2 – nedroši personām ar sirds stimulatoru
Tā kā indukcijas plītīm darbības laikā rodas neliels elektromagnētiskais lauks, šī lielā sadzīves tehnika spēj "izsist no ierindas" dažādas elektroniskās ierīces, tostarp arī tās, kas atrodas iekšā ķermenī. Šī iemesla dēļ personām ar sirds stimulatoru atrasties indukcijas plīšu tuvumā, kad tās tiek izmantotas, nav ieteicams, jo plīts magnētiskais lauks var izmainīt sirds stimulatora darbību.

Mīnuss Nr. 3 – nepieciešami speciāli trauki
Tā kā indukcijas plītis darbojas uz elektromagnētiskās turbulences principa, kas rada siltumu, kura rezultātā ir iespējams pagatavot ēdienu, šīm plītīm ir nepieciešami magnētiski katli un pannas, lai mijiedarbībā ar plīts sistēmu varētu radīt šo turbulenci. Vairumam mūsdienās nopērkamo gatavošanas trauku ir iestrādāts magnēts, taču, ja pēdējoreiz trauku skapi papildināji visai sen, varētu gadīties, ka Tavi esošie katli un pannas uz šīs plīts virsmas nedarbosies. Kā pārbaudīt, kuri trauki ir derīgi un kuri ne? Ar visparastāko ledusskapja magnētiņu. Ja pie katla vai pannas dibena pielikts magnēts turas un nekrīt nost, šis trauks ir piemērots indukcijas plītīm. Ja gadījumā Tev ir vairāk trauku, kas neder, nekā derīgo, iegādājies speciālo indukcijas plītīm paredzēto paliktni, ko novieto starp plīts virsmu un gatavošanas trauku, un šādi Tu varēsi ietaupīt uz jaunu katlu un pannu iegādi!

Pluss Nr. 1 – drošība
Indukcijas plītis pašas par sevi nekad nav karstas – siltums rodas katlā vai pannā, kas atrodas uz plīts, un pati plīts virsma uzsilst tikai nedaudz, saņemot siltumu no gatavojamā trauka. Tieši tāpēc šīs plītis ir teju 100% drošas pret apdedzināšanās risku.

Pluss Nr. 2 – kopšana
Ņemot vērā iepriekšējo faktu, indukcijas plīti nav iespējams "piededzināt", proti, ja arī kaut kas uzlīs uz plīts vai piens "pārskries pāri", tas nepiedegs, jo, līdzko Tu noņemsi katlu vai pannu nost no plīts virsmas, pazudīs arī karstums. Tas nozīmē – nekādas beršanas! Turklāt indukcijas plītis ir neskaitāmas reizes "tīrīgākas" nekā gāzes plītis, jo, sadegot gāzei, rodas lipīgi, ķepīgi kvēpi, ko ir ļoti grūti notīrīt, bet indukcijas plītīm gāze nav nepieciešama, līdz ar to – nav arī kvēpu.

Foto: Shutterstock.comFoto: Shutterstock.com


Pluss Nr. 3 – energoefektivitāte
Viens no skaļākajiem mītiem ir – indukcijas plītis patērē ļoti daudz elektrības. Un šis mīts ir aplams. Patiesībā indukcijas plītīm ir visaugstākais enerģijas izmantošanas lietderības koeficients, kas nozīmē, ka lielākā daļa gatavošanas procesa laikā patērētās enerģijas tiek izmantota lietderīgi – speciālisti lēš, ka 90% tiek izmantoti gatavošanas trauka dibena apakšējās daļas sildīšanai un tikai 10% ir tā saucamais enerģijas zudums. Turklāt indukcijas plītis ēdiena pagatavošanai patērē kopumā  par 20–30% mazāk elektrības nekā elektriskās plītis.

Fakts
Indukcijas plītis ir mazliet dārgākas par elektriskajām un gāzes plītīm, taču laika gaitā cenu starpība atmaksājas un sanāk ietaupīt, padarot indukcijas plīti par lielisku ieguldījumu mājsaimniecībā.

Iegādājies plīti ērti un izdevīgi
Ja esi izlēmis, ka indukcijas plīts ir labākais variants Tavā mājoklī, dodies uz interneta veikalu 1a.lv, kur atradīsi šī tipa plītis plašā izvēlē par izdevīgām cenām! Pie mums lielā sadzīves tehnika ir nopērkama arī līzingā. Ieskaties 1a.lv un uzzini vairāk!

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)