Banner 980x90

Kādēļ izvēlēties tulkošanas pakalpojumus, nevis izmantot Google tulkotāju?

Ja tavs uzņēmums plāno paplašināt darbību ārvalstu tirgū, ļoti iespējams, ka tev var noderēt tulkošanas pakalpojumi, lai uzrunātu mērķauditoriju saprotamā valodā. Bet kāpēc izvēlēties tulkošanas biroju, ja tik vilinoša šķiet Google tulkotāja izmantošana? Viens no galvenajiem iemesliem – Google tulkotājs šobrīd lielākoties nespēj nodrošināt augstas kvalitātes tulkojumu, kas būtu labskanīgs, pareizs, konsekvents, loģisks un pilnībā saprotams. Ja pirmais arguments tevi nepārliecināja, lūk, vēl iemesli, kādēļ ir vērts noalgot profesionāli, nevis izmantot Google tulkotāju.
Izvēlies tikt saprasts pareizi!
Google mašīntulka veikti tulkojumi var radīt neatbilstošu iespaidu par tavu uzņēmumu. Lasītāji var ne tikai samulst, lasot slikti pārtulkotu tekstu, bet arī gūt nepareizu priekšstatu par tava uzņēmuma pakalpojumiem, darbības veidu un vērtībām. Vienmēr jārēķinās ar to, ka gan latviešu, gan arī citās valodās vienam un tam pašam vārdam var būt vairākas nozīmes, kuras iespējams izprast tikai kontekstā. Google tulkotājs pagaidām šīs nozīmes neatšķir, un to var izdarīt tikai zinošs un profesionāls tulkotājs ar pieredzi.

Pieredzējušu valodu speciālistu tulkojums ir labskanīgs un precīzs
Mašīntulkošanas programmas nodrošina burtisku tulkojumu, tulkojot katru vārdu atsevišķi, nevis kontekstā. Savukārt prasmīgs tulkotājs saprot vārdu pareizo jēgu, spēj atšķirt un izprast to nozīmes (ja tās ir vairākas), analizē tekstu un atbilstoši iztulko. Mašīntulkojumi teicami noder, ja tikai jāsaprot, par ko ir teksts, taču to nevar publicēt tīmekļa vietnē un citos avotos.

Pielāgošanās dažādu nozaru specifikai
Profesionāli tulkotāji bieži specializējas vienā nozarē (piemēram, juridiskajā) un līdz ar to lieliski pārzina konkrētās jomas terminu un standartfrāžu lietojumu. Lai veiktu dažādu nozaru tekstu tulkojumus, tulkošanas biroji sadarbojas ar plašu speciālistu loku, tādēļ, neatkarīgi no tā, vai nepieciešams iztulkot tekstu medicīnas, tehnikas, jurisprudences, medicīnas skaistumkopšanas vai citā jomā, profesionālam tulkošanas birojam būs speciālisti, kuri izprot konkrēto nozari un pārzina tās terminoloģiju. Salīdzinot ar mašīntulku, kas darbojas pēc konkrēta algoritma, neņemot vērā to, kādas nozares tekstu tas apstrādā, tulkošanas birojs var nodrošināt kvalitatīvu teksta tulkojumu pat visneierastākajās nozarēs.

Tulkojums, kas palīdz gūt rezultātus
Ja tev nepieciešams iztulkot tekstus, kas ir paredzēti, lai informētu par tavu uzņēmumu, izraisītu interesi un, iespējams, palielinātu apgrozījumu, Google tulkotājs, visticamāk, nebūs pareizā izvēle. Tas var labi pārtulkot atsevišķus vārdus vai reizēm teikumus, bet tas noteikti "nedomā" par konkrēto mērķauditoriju un attiecīgo kontekstu. Šādu personalizētu pieeju var nodrošināt tikai tad, ja tulkojumu veic profesionāls tulkotājs, kurš ikdienā strādā ar dažādu mārketinga tekstu tulkošanu.
 
 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)