Banner 980x90

Kādos gadījumos var palīdzēt dermatologs

Dermatologs ir ārsts, kur pārziņā ir visas ādas, matu un nagu saslimšanas. Dermatologs spēj diagnosticēt slimību un nozīmēt piemērotu ārstēšanu. Lai gan ādas, matu un nagu slimības ir samērā izplatītas, diemžēl dermatologu savlaicīgi apmeklē tikai neliela daļa pacientu. Saskaroties ar ādas, matu un nagu veselības problēmām, vairums cilvēku to neuzskata par nopietnu situāciju, pasmērē kādu ziedi vai citu līdzekli, kas stāv mājās vai nopirkts aptiekā, neiedziļinoties problēmas būtībā. Visbiežāk ārsta kabinetā cilvēks nonāk tikai tad, kad problēma jau kļuvusi nopietna.

Dermatologa pārziņā esošo slimību loks ir plašs, mājas apstākļos nav iespējams veikt diagnostiku un efektīvu pašārstēšanos. Daudzām slimībām arī var būt maskēti vai līdzīgi simptomi. Tāpēc pareizākais ir jebkurā situācijā, kad ir bažas par matu, ādas un nagu veselību, doties pie dermatologa – zinoša speciālista, kurš veiks gan diagnostiku, gan nozīmēs atbilstošāko ārstēšanos.

Kādas saslimšanas ir dermatologa pārziņā
Dermatologs sniegs konsultāciju, veiks apskati un nozīmēs piemērotu ārstēšanu šādu saslimšanu un veselības jautājumu gadījumā:
• hroniskas un akūtas ādas slimības;
• psoriāze;
• parazitārās slimības;
• ādas strutainas un vīrusu saslimšanas;
• ādas un nagu sēnīšslimības;
• ādas veidojumi – dzimumzīmes, kārpas u.c.

Dermatologu ieteicams apmeklēt arī profilaktiski, lai veiktu dzimumzīmju diagnostiku un novērošanu. To ieteicams darīt gan pirms, gan pēc sauļošanās sezonas. Bet īpaši rekomendējams tiem, kuri ir riska grupā: ir daudz dzimumzīmju, gaiša āda, kas saulē ātri apdeg, ģimenē bijusi saslimšana ar melanomu. Atklājot slimību agrīnā stadijā, to iespējams efektīvi ārstēt un uzveikt.

Ar kādām metodēm strādā dermatologs
Dermatologs vispirms veic pacienta iztaujāšanu un apskati – dermatoskopiju. Tā ļauj paskatīties uz ādu daudzkārtējā palielinājumā. Visbiežāk jau šajā stadijā dermatologs spēj noteikt diagnozi. Tomēr nepieciešamības gadījumā ārsts var nozīmēt asins analīzes, paraugu noņemšanu un analīzi, arī detalizētākus izmeklējumus. Saņemot rezultātus, dermatologs iegūst pilnīgu ainu par pacienta stāvokli, var noteikt diagnozi un piemērotāko terapiju. Visbiežāk tā ir medikamentoza ārstēšana, var būt arī rekomendācijas dzīvesveida vai uztura korekcijai, var tikt izmantota arī ārstēšana ar lāzeru, piemēram, lai noņemtu nevēlamus ādas veidojumus.

Dermatologs palīdzēs arī ādas atjaunošanā un novecošanās aizkavēšanā
Dermatologs arī konsultēs par ādas kopšanas jautājumiem, palīdzot uzlabot ādas stāvokli un iesakot ādas tipam un stāvoklim atbilstošus kopjošos līdzekļus. Dermatologs var palīdzēt izveidot plānu ādas atjaunošanai un novecošanās pazīmju mazināšanai, jo dermatologa kompetencē ir ne tikai ārstēšana, bet arī ādas, matu un nagu estētikas jautājumi.

Efektīvu ādas atjaunošanu un tās estētikas uzlabošanu iespējams veikt ar dažādu lāzera procedūru palīdzību. Šādus pakalpojumus piedāvā lāzerdermatoloģijas klīnika "Era Esthetic", kurā pacientus konsultē un ārstē pieredzējuši dermatologi. Klīnikā tiek ievēroti augstākie medicīnas standarti un procedūras veiktas ar jaunākās paaudzes iekārtām, nodrošinot klientiem vislabāko estētisko rezultātu.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)