Banner 980x90

Kādus kruķus izvēlēties – elkoņbalsta vai padušu kruķus

Ikvienam no mums var rasties dažādas traumas un citas veselības problēmas. Nereti šādos gadījumos ir nepieciešami specializēti palīglīdzekļi, tostarp kruķi. Ir divi galvenie kruķu veidi: padušu un elkoņbalsta. Interneta veikala Kid-man.lv piedāvājumā ir abu veidu kruķi

Lai izvēlētos slimniekam piemērotākos kruķus, ir precīzi jāzina lietotāja augums un svars. Lietojot kruķus, padusei tiek radīts liels spiediens, kas var negatīvi ietekmēt nervus un asinsvadus. Savukārt, ja kruķi neatrodas pareizā pozīcijā, tie var negatīvi ietekmēt pacienta stāju.

Lai pareizi izvēlētos piemērotāko palīglīdzekli:
• Kruķa rokturim ir jābūt pieliktam pie slimnieka plaukstas pamatnes, lai roka būtu pilnībā iztaisnota un piespiesta pie sāna. 
• Savukārt, lai pielāgotu paduses kruķi savām vajadzībām, ir jānomēra attālums no grīdas līdz padusei. 
• Paduses kruķu augstumam ir jābūt par 3–5 cm īsākam nekā attālumam no grīdas līdz padusei. Izmantojot šīs zināšanas, jūs spēsiet daudz vieglāk atrast piemērotāko tehnisko palīglīdzekli. 

Elkoņbalsta kruķu lietojums
• Šie kruķi būs piemēroti slimniekiem, kuriem ir vajadzīga ilgstošāka ārstēšanās vai arī kruķi jālieto ikdienā, piemēram, amputācijas gadījumā.
• Elkoņu kruķus būs vieglāk izmantot tiem slimniekiem, kuriem ir vairāk spēka ķermeņa augšējā daļā.
• Šie tehniskie palīglīdzekļi jums sniegs daudz brīvāku iespēju kustēties un kontrolēt savas darbības.
• Izvēlieties šī tipa kruķus, ja jums ikdienā nepieciešams pārvarēt dažādus šķēršļus, piemēram, nokāpt pa kāpnēm vai iekāpt sabiedriskajā transportā. 
• Elkoņa kruķi netraumē slimnieka stāju. Lietojot šos kruķus, jūs variet turēt taisnu muguru. Tie nodrošinās daudz lielāku komfortu līmeni, jo paduses netiks pakļautas nesamērīgam spiedienam.

Padušu kruķu īpašības
• Šāda veida kruķi būs piemēroti pacientiem, kuriem nav pietiekami spēcīga ķermeņa augšējā daļa.
• Izvēlieties padušu kruķus, ja nespējiet pilnvērtīgi noturēt līdzsvaru. 
• Visbiežāk padušu kruķi tiek izmantoti nelielu traumu un salīdzinoši mazāku saslimšanu gadījumā.
• Izvēloties piemērotāko palīglīdzekli, jāatceras, ka padušu tipa kruķi būs nedaudz neērti, taču tos būs vieglāk iemācīties lietot. Slimniekam būs nepieciešams laiks un treniņš, lai spētu pilnvērtīgi lietot padušu kruķus.
• Slimnieku ērtībām padušu kruķi ir aprīkoti ar polsterētiem gumijas rokturiem vieglākai satveršanai, kā arī īpaši izstrādātu gumijas uzgali, kas jūs pasargās no kruķu slīdēšanas un absorbēs triecienus.

Kid-man.lv veikalā ir iespējams nopirkt arī polsterējumus paduses daļai un rokturim. Lai iemācītos kruķus pareizi lietot, ir iespējams lūgt ārstu vai Kid-man.lv speciālistu padomu. Pareiza un droša kruķu lietošana ikvienu pasargās no dažādiem negadījumiem. 

Kid-man.lv veikalos nopērkamajiem elkoņbalsta un padušu kruķiem ir 24 mēnešu garantija, kā arī iespējams atgriezt naudu 30 dienas pēc pirkuma iegādes. 

Šis interneta veikals saviem klientiem piedāvā preču konsultācijas un sniegs laipnas atbildes uz visiem jūsu jautājumiem: sazinieties pa tālr. +371 66181885 vai rakstiet e-pastu: info@kid-man.lv.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)