Banner 980x90

Kam pievērst uzmanību, izvēloties jaunu dīvānu?

Lai mājoklis būtu komfortabls un dzīvesveidam atbilstošs, svarīgi padomāt par piemērotu mēbeļu iegādi. Viens no būtiskākajiem elementiem teju ikvienā mājvietā ir dīvāns. Atkarībā no modeļa, dīvāns var būt plaši izmantojama mēbele. 

Taču, ieskatoties piedāvājumā, var gadīties apjukt – izvēle ir tik liela, ka izvēlēties vienu piemērotāko variantu var būt sarežģīti. Kam pievērst uzmanību, izvēloties dīvānu? Par to turpinājumā.

Dīvāna izmantošanas mērķis
Pirmais jautājums, uz ko jāatbild, – kādam mērķim dīvāns galvenokārt tiks izmantots? Vai tas paredzēts atpūtai pie TV? Vai varbūt dīvāns nepieciešams viesu uzņemšanai? Atbildes ļaus izvērtēt, kāda veida dīvāns nepieciešams. Piemēram, šobrīd daudzu iecienīta izvēle ir stūra dīvāni – tie ir komfortabli un arī gana lieli ērtai gulēšanai. 

Piedāvājums ir daudzveidīgs – nopērkami arī lēti stūra dīvāni, tādēļ šāds risinājums piemērots dažādām vajadzībām. Protams, ar noteikumu, ka telpa ir pietiekami plaša, lai tajā novietotu šāda tipa mēbeli. 

Dīvāna parametri
Tāpat jāizvērtē, kur dīvāns tiks novietots, kādi ir vēlamie parametri. To, kur tiks novietots dīvāns, vislabāk izdomāt vēl pirms došanās uz veikalu – tā orientēties piedāvājumā būs daudz vienkāršāk, jo būs jau skaidri zināms, kas īsti ir nepieciešams. 

Noteikti jāizvērtē arī tas, vai izvēlēto dīvānu mājoklī vispār būs iespējams ienest. Ja dīvāns ir izjauktā veidā, lielām problēmām rasties nevajadzētu, taču, ja tas ir jau salikts, jāpārliecinās, ka durvju ailes, kāpņu telpa, lifts ir pietiekami plaši konkrētās mēbeles pārvietošanai. 

Izmantotie materiāli 
Ja dīvāns plānots kā ilgtermiņa ieguldījums, jāizvērtē arī, kādi  materiāli izmantoti dīvāns ražošanā. Arī šajā ziņā izvēle ir liela, piemēram, dīvāna rāmis var būt gatavots no koksnes vai metāla. Noteikti uzmanība jāpievērš arī savienojuma vietām – tām jābūt rūpīgi saskrūvētām vai salīmētām. Būtiski elementi ir arī dīvāna atsperes un spilveni – tas viss var būtiski ietekmēt dīvāna komfortu un kvalitāti kopumā. 

Noteikti jāpadomā arī par to, kādu dīvāna audumu izvēlēties. Viens no variantiem ir āda. Tā kalpo ilgāk, taču prasa arī rūpīgāku kopšanu. Ādas dīvānu nevajadzētu izvēlēties arī tad, ja mājoklī uzturas mājdzīvnieki – asi nagi ādu var krietni sabojāt. Mūsdienās dīvānu ražošanā tiek izmantoti dažāda veida audumi, tādēļ katrs var izvēlēties savām vajadzībām piemērotāko. Protams, vienmēr jāpadomā arī par praktisko pusi – cik viegli audumu būs kopt. 

Dīvāna cena
Būtisks faktors dīvāna izvēlē ir arī tā cena. Gluži tāpat kā citas lietas, arī dīvāni pieejami par dažādām cenām, tādēļ vispirms vajadzētu saprast, kāds ir šim pirkumam atvēlētais budžets. Pēc tam atliks ieskatīties piedāvājumā un izvēlēties atbilstošāko risinājumu. 

Iegādes vieta
Lai arī dīvāni nopērkami dažādās tirdzniecības vietās, plānojot pirkumu, noteikti vērts ieskatīties arī interneta veikalu piedāvājumā. Tā ir iespēja ātri un vienkārši salīdzināt vairākus piedāvājumus un cenas, iepazīties ar akciju piedāvājumiem. Iepērkoties internetā, nebūs arī jāraizējas par dīvāna piegādi – par to parūpēsies interneta veikals.  

Lai pasūtītais dīvāns būtu tieši tāds, kādu to esi iecerējis, pirms pasūtījuma noformēšanas rūpīgi jāiepazīstas gan ar preces aprakstu, gan fotoattēliem. Neskaidrību gadījumā vienmēr var jautāt padomu pārdevējam. Ja tomēr nopirktais dīvāns neatbilst iecerēm, to 14 dienu laikā var atgriezt atpakaļ pārdevējam. Pirms tam gan jāizlasa preču atgriešanas noteikumi. 

Dīvāns – tas ir nozīmīgs pirkums. Lai tas labi kalpotu ilgtermiņā, uzmanība jāpievērš gan tā kvalitātei, gan arī vietai, kur tas tiek iegādāts. 

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)