Banner 980x90

Kas ir svarīgāk – nopirkt jaunu viedierīci vai drošas metāla durvis?

SIA Eirodurvis strādā drošības jomā jau pilnus 14 gadus. 14 gadu laikā daudz kas ir mainījies – ir mainījusies ekonomika un cilvēku paradumi un mainījušās cilvēku vēlmes un prasības. 

Dzīvojot 21. gadsimtā, ir novērojums, ka cilvēki biežāk dod priekšroku dažādām jaunām ierīcēm, kas maksā lielas naudas summas, nevis  izvēlas iegādāties pašu svarīgāko elementu mājoklī – durvis, kas apbruņos mājokli pret zādzībām. Šodien ir pieņemts domāt – ir normāli, ka cilvēks saņem vidējus ienākumus un tērē, piemēram, jaunām viedierīcēm prāvas naudas summas, ļoti bieži izvēloties kredītus, nemaz īsti nevarot to atļauties. Mūsu uzņēmuma speciālistiem kļūst arvien sarežģītāk piedāvāt augstas drošības metāla durvis, jo mūsdienu cilvēks vairs par to nav gatavs maksāt. Brīžiem rodas sajūta, ka cilvēkiem pavisam pārstāj rūpēt mājokļa drošība. 


Latvijas durvju tirgus piedzīvo lielas izmaiņas, ja pirms gadiem 10 cilvēki izvēlējās pirkt vietējā ražojuma metāla durvis, kas estētiski nebija pievilcīgas, tad šodien vairs tā nav. Tagad ir modes trends un cilvēki labāk pērk skaistas, bet ne tik drošas durvis, jo tāds pašlaik ir pieprasījums – lai izskatās labi, jo cilvēks vērtē vai ir gatavs maksāt ar acīm. Visas pasaules veiksmīgākās rūpnīcas pieskaņojas tirgus apstākļiem un ieklausās cilvēku prasībās, tās izstrādā produktus tādus, kādiem cilvēki ir gatavi atvēlēt naudu.


Latvijā pašlaik ir dažāda ražojuma metāla, koka un pat kompozīta durvis. Tās tiek ražotas dažādās valstīs un tiek pārstāvētas ar dažādiem zīmoliem. Pēdējo 3 gadu laikā esam novērojuši, ka pirmais, uz ko durvju pārdošanas uzņēmumi liek uzsvaru, ir skaistums – klientiem tiek piedāvāti produkti ar labu estētisko izskatu. Šādu pieeju izmanto vairākums uzņēmumu, tad vēl ir  cita uzņēmumu kategorija, kas pārdod skaistas durvis arī ar labu skaņas un siltuma izolāciju, proti, šādu uzņēmumu skaits jau būs pavisam maz. Paliek pēdējā kategorija, kas izvēlas pārdot skaistas, siltas un drošas durvis – šādu uzņēmumu Rīgā un visā Latvijas teritorijā varēs uzskaitīt uz pirkstiem. Tas nozīmē, ka cilvēki ir sākuši izturēties mazāk atbildīgi pirkumos, kas paaugstina mājokļa drošību.


Kādēļ Latvijā pārsvarā ir pieejamas zemas kvalitātes durvis?
Pirmais un vienīgais iemesls ir cena. Ir pavisam grūti izveidot augstas kvalitātes produktu par zemu cenu. Kad tiek veidots bizness, sākotnējā stadijā uzņēmējs domā par klientu, tad viņš ir gatavs visu iespējamo darīt otra labā, bet pēc laika daudziem mainās prioritātes, kā arī pierod pie jaunās ikdienas un palielinās vēlme pelnīt naudu lielākos apmēros, un tā vēlme sāk stipri ietekmēt produktu kvalitāti. Lai nopelnītu no produkta vairāk, ir vai nu jāsamazina ražošanas izmaksas, ko izvēlas lielākā daļa uzņēmēju, vai arī ir jāpārdod daudz reiz lielākos apjomos, to savukārt izvēlas mazākā daļa uzņēmēju, jo tas rada papildus neērtības un audzē gan atbildības apmēru, gan arī darba apjomu. 


Uz ko tad tiek ekonomēts?
Runājot tieši par metāla durvīm, tad ekonomēts tiek viennozīmīgi uz drošības mehānismiem, ļoti bieži metāla durvīs tiek iestrādātas slēdzenes dažu desmitu eiro vērtībā, tās savukārt nekādi nevar nodrošināt elementāru drošību pie ielaušanās mēģinājuma. Pats galvenais, kam tiek likts uzsvars, ir estētiskais izskats, ja durvis neizskatīsies pievilcīgas, tad tās jau no paša sākuma netiks veiksmīgi pārdotas.

Ko varam piedāvāt mēs?
Mūsu uzņēmumam ir milzīga darba pieredze pretuzlaužamu metāla durvju jomā, neskaitāmus gadus pēc kārtas mēs ieklausāmies patērētāju vēlmēs un cenšamies tām pielāgoties, nekaitējot produktu kvalitātei, kā arī drošībai. 

Uz šodienu mūsu uzņēmums pārstāv 2 dažādus ražotājus: viens ir Lietuvā ražotas metāla durvis Skydas un otrs ir Baltkrievijā ražotas metāla durvis MetaLux.

Lietuvā ražotās metāla durvis tiek aprīkotas ar pasaulē atpazīstamākajām un drošākajām sistēmām, cenas šīm durvīm ir pakāpi augstākas par vidēja mēra durvīm. Skydas produkti ir plaši atpazīstami visā Eiropas Savienībā. Durvis tiek izgatavotas pēc pasūtījuma, un ir iespēja izgatavot dažāda rakstura nestandartus.

Savukārt Baltkrievijā ražotās metāla durvis tiek aprīkotas ar augstas kvalitātes Itālijā ražotu furnitūru, durvis tiek izgatavotas gatavos izmēros un vienmēr ir pieejamas mūsu noliktavā, tātad tās ir ātri pieejamas. Viens no būtiskākajiem punktiem, kas jāņem vērā, ir ļoti zema cena augstas kvalitātes durvīm. Pārliecināties var, apciemojot mūsu salonu Rīgā, Hanzas ielā 6.


www.m-lux.lv 
www.skydas.lv


Rīga, Hanzas iela 6
Tālr. 26668000

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)