Banner 980x90

Ķekavas novadā sakārto bezsaimnieku kaķu aprūpi

Ķekavas novads ir pirmais Latvijā, kurā tiek kompleksi risināti bezsaimnieku kaķu aprūpes jautājumi - sakārtota likumdošana, radīta dzīvnieku aprūpei piemērota vide, kā arī tiek izglītoti novada iedzīvotāji, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informē Ķekavas novada pašvaldības Sabiedrisko attiecību un konsultatīvā atbalsta daļa.

Ķekavas novada pašvaldības Attīstības daļas projektu vadītāja Agita Eizenberga stāsta, ka arī līdz šim ir veikta klaiņojošo dzīvnieku kontrole un sterilizēšana, taču iedzīvotāji turpināja tos brīvi barot nepiemērotās vietās, kas veicināja kaķu koloniju veidošanos dzīvojamo māju tuvumā, kas, savukārt, radīja antisanitārus apstākļus un ne mazums strīdīgu situāciju. Viņa pauž cerību, ka, turpinot uzsākto projektu, tiks panākts kompromiss starp kaķu mīlētājiem un tiem, kas labprātāk klaiņojošus dzīvniekus tuvākajā apkārtnē neredzētu.

2013.gada vasarā tika pieņemti jauni Ķekavas novada saistošie noteikumi, kas paredz, ka bezsaimnieka kaķus drīkst barot tikai tam īpaši paredzētās vietās. Šim nolūkam Ķekavas novadā ir izvietotas kaķu mājas dzīvnieku barošanai.

Pirmās kaķu aprūpes vietas ir izveidotas Baložos, Smilšu ielā un Rīgas ielā; Titurgā, K.Barona ielā un Uzvaras prospektā. Viena kaķu mītne atrodas arī Ķekavas centrā. Barošanas vietas apzīmē ar speciāli izstrādātu logo - zils kaķis uz oranža fona. Emblēmas izveidē piedalījās Ķekavas novada iedzīvotāji.

Kaķu mītnes izvietotas galvenokārt pie atkritumu apsaimniekošanas laukumiem, kur jau notiek kaķu pulcēšanās un barošana. Turpinot šī projekta īstenošanu, būs iespējams pakāpeniski aizvērt daudzdzīvokļu namu pagrabu lūkas un uzturēt tajos tīrību. Tāpat kaķu barošana vienuviet sniedz iespēju pievienot ēdienam profilaktiskus medikamentus, kas atvieglo klaiņojošo dzīvnieku atbrīvošanu no parazītiem, samazina infekciju pārnēsāšanas risku.

Darbs ar brīvprātīgajiem kaķu barotājiem Ķekavas novadā ilgst jau kopš 2012.gada. Kaķu barotāji tiek apmācīti un barošanas vietas tiek reģistrētas, uzraudzītas un uzturētas kārtībā.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)