Banner 980x90

Kino "Rīga" uz lielā ekrāna Operu rudens sezona

Rudens sezonā kino "Rīga" uz lielā ekrāna būs iespējams baudīt iemīļotāko operu izrādes no slavenajiem Eiropas opernamiem ar pasaulē atzītāko dziedātāju, diriģentu un režisoru piedalīšanos. 
Trešdien, 13.oktobrī plkst.21.00 tiešraidē no Barselonas Gran Teatre del Liceu tiks translēta viena no visu laiku populārākajām operām "Karmena" (Ž.Bizē). Diriģents - Marks Piolē. Lomās zvaigžņu ansamblis - Roberto Alanja, Beatrise Uria-Monzona, Marina Poplavska, Ervīns Šrots u.c. Režisors - Kaliksto Bieito. Tiešraides aptuvenais garums - 180 min.

Otrdien, 2.novembrī plkst.19.00
uz lielā ekrāna būs skatāms Krievijas Lielā teātra trupas iestudējums Parīzes operā "Jevgeņijs Oņegins" (P.Čaikovskis). Ar šo uzvedumu, kurš saņēmis atzinīgus novērtējumus franču medijos, Parīzes opera atklāja savu 2008./2009.gada sezonu. Iestudējuma muzikālais vadītājs un diriģents - Aleksandrs Vederņikovs. Režisors un scenogrāfs - Dmitrijs Čerņakovs. Lomās - Makvala Kasrašvili, Tatjana Monogarova, Margarita Mamsirova, Emma Sarkisjana, Mariušs Kvicins, Andrejs Dunajevs. Izrādes garums: 150 min.

Otrdien, 23.novembrī plkst.19.00 visi ir laipni aicināti uz Milānas Teatro all Scala uzvedumu "Triptihs", lai ļautos Dž. Pučīni trīs lielisko viencēliena operu "Apmetnis", "Māsa Andželika" (komponista favorīte) un "Džanni Skiki" (publikas favorīte) valdzinājumam. Diriģents - Rikardo Šaijī. Režisors - Luka Ronkoni. Lomās - Huans Ponss, Paoleta Maroku, Miro Dvorska, Anna Maria Popesku, Barbara Fritoli, Mariana Lipovseka, Leo Nuči, Nino Mačaidze un citi. Izrādes garums - 188 min.

Otrdien, 7.decembrī plkst.18.00 visiem operas cienītājiem tiek piedāvāta vienreizēja iespēja "būt klāt" Teatro all Scala sezonas atklāšanas pasākumā un tiešraidē no Milānas baudīt R. Vāgnera operas "Valkīra" pirmizrādi. Nepacietīgi gaidītajā iestudējumā lomās ir virkne "Vāgnera speciālistu", tostarp Renē Pape kā Votāns. Diriģents - Daniels Barenboims. Režisors - Gijs Kasjē. Lomās - Simons O'Nīls, Džons Tomlinsons, Renē Pape, Valtroda Meijere, Jekterina Gubanova, Nina Štemme un citi. Biļetes uz La Scala sezonas atklāšanas izrādi var maksāt simtiem dolāru, tāpēc nepalaidiet garām iespēju vērot šo prestižo pasākumu, neatstājot dzimto pilsētu.

Biļetes pārdošanā kino "Rīga" un "Biļešu serviss" kasēs, kā arī www.bilesuserviss.lv. Biļešu cenas uz tiešraidēm - no 6 līdz 12 Ls, uz ieraktiem - no 6 Ls līdz 10 Ls.

Organizēts sadarbībā ar Emerging Pictures.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)