Banner 980x90

Koncertu "Dzimuši Rīgā" redzēs un dzirdēs miljoni visā Eiropā

Eiropas kultūras galvaspilsētas koncertu "Dzimuši Rīgā", kas norisināsies jau šo svētdien, 6.jūlijā, pie Latvijas Nacionālās operas uz īpaši izveidotas brīvdabas skatuves, Eiropā redzēs un dzirdēs daudzi miljoni televīziju skatītāji un radio klausītāji, pilsētas informācijas portālu Riga24.lv informēja nodibinājuma Rīga 2014 Sabiedrisko attiecību programmas vadītājs Mārtiņš Drēģeris.

Vienu no spožākajiem Eiropas kultūras galvaspilsētas muzikālajiem notikumiem – koncertu "Dzimuši Rīgā" savos televizoru ekrānos varēs redzēt Šveices (RSI Switzerland), Spānijas (RTVE Spain), Andoras (RTVA Andorra), Slovēnijas (RTVSLO Slovenia), Ukrainas (NTCU Ukraine), Bulgārijas (BNT Bulgaria), Somijas (YLE Finland), Lietuvas (LRT Lithuania) un Igaunijas (ERR Estonia) iedzīvotāji.

Sadarbībā ar Latvijas Televīziju koncertu pārraidīs prestižais kultūras kanāls ARTE (Francija, Vācija, Austrija, Šveice), savukārt koncertu tiešraidē internetā varēs skatīties ikviens mūzikas cienītājs ARTE Live.

Ņemot vērā koncerta "Dzimuši Rīgā" ierakstam nepieciešamo augsto māksliniecisko kvalitāti, kā televīzijas daudzkameru režisors ir uzaicināts Pīters Maniura no Lielbritānijas raidorganizācijas BBC.

Latvijas Televīzija 6.jūlija koncertu "Dzimuši Rīgā" plkst.22.00 pārraidīs tiešraidē, bet pirms koncerta plkst.21.15 tiešraidē notiks īpašs ievadraidījums.

Koncerts tiks pārraidīts arī Eiroradio dalībvalstīs Čehijā, Spānijā, Grieķijā, Polijā, Lietuvā, Igaunijā un citviet. Savukārt Latvijā koncerta "Dzimuši Rīgā" tiešraidi plkst.22.00 varēs klausieties arī Latvijas Radio 1 un Latvijas Radio 3 – Klasika. Savukārt pirms koncerta plkst.21.35 izskanēs sarunas ar koncerta dalībniekiem un tā veidotājiem.

Biļetes uz 6.jūlija koncertu ir vēl iepriekšpārdošanā "Biļešu Serviss" kasēs un Rīga 2014 kultūras vasarnīcā "Esplanāde 2014".

Koncertā uzstāsies – Maija Kovaļevska, Inese Galante, Aleksandrs Antoņenko, Egils Siliņš, Miša Maiskis, Ksenija Sidarova, Baiba Skride, Iveta Apkalna, Vestards Šimkus, Raimonds Pauls, Daniils Bulajevs un Laima Jansone, kā arī Latvijas Radio koris, Valsts Akadēmiskais koris "Latvija" un diriģents Māris Sirmais, kamerorķestris "Kremerata Baltica" un īpaši šim projektam izveidots orķestris, kurā apvienojušies mūziķi, kuri pašlaik spēlē ne tikai Latvijas, bet arī Eiropas orķestros. Orķestri diriģēs Andris Poga un Māris Sirmais. Koncerta "Dzimuši Rīgā" idejas autore ir Daina Markova, režisors Dāvis Sīmanis, scenogrāfs Aigars Ozoliņš.

Dalies ar šo rakstu

Uz sarakstu
Pilseta24.lv neatbild pievienotajiem lasītāju komentāriem, kā arī aicina portāla lasītājus, rakstot komentārus, ievērot morāles un pieklājības normas, nekurināt un neaicināt uz rasu naidu, iztikt bez rupjībām. Lūguma neievērošanas gadījumā Pilseta24.lv patur tiesības liegt komentēšanas iespēju. Komentāros publicējamā teksta garums ir ierobežots līdz 1000 zīmēm. Nereģistrētiem lietotājiem ir aizliegta HTML un hipersaišu publicēšana!
Komentāri (0)